Utkání na Stadio Maradona má prestiž Ligy Mistrů

Trenér Barcelony se v předvečer odvety play-off Evropské ligy soupeře nebojí, ale před jeho kvalitou smeká a tuší, že zápas bude mít tu nejvyšší kvalitu a se souboji v Lize Mistrů si v ničem nezavdá.

V utkání na Stadio Diego Armando Maradona na sebe narazí dva celky, z nichž každý by si jistě zasloužil postoupit do další fáze. A po prvním utkání a stavu 1-1, s ohledem na zrušení pravidla o gólu vstřeleném na hřišti soupeře, mají oba týmy stejně daleko. „Očekávám, že na stadionu bude svedena velká bitva o držení míče,“ prohlásil Xavi. Postaví se proti sobě totiž týmy, které budou chtít mít převahu v poli a vnutit soupeři svou hru.

 

Budeme chtít hrát ofenzivně a ovládnout hru, ale předpokládám velice těžké utkání na vysoké úrovni. Neapol nás určitě bude napadat, ale my musíme být schopni podržet míč a probojovat se do útoku tak, jak to umíme. Bude to pro nás velká zkouška,“ pokračoval trenér Xavi. „Nechceme naši hru přizpůsobovat soupeři. Chceme v utkání být pánem a vnutit se soupeři. Opakuji, očekávám velice tvrdou hru o každý míč. Neapol je fyzicky velice silný tým, ale my chceme hrát na jejich polovině. Uvidíme, komu se podaří převládnout v tomto utkání, které je podle mě beze všeho na úrovni Ligy Mistrů. Chceme všem dokázat, že jsme schopni udolat soupeře, který hraje o ligový titul.

 

Hrát na stadionu pojmenovaném po Maradonovi je úžasné. Je to pro nás motivace navíc. Roky běží dál, ale Maradona je jen jeden. Pokud by se nenarodil Leo Messi, pořád bychom se o Maradonovi bavili jako o nejlepším hráči fotbalové historie. Každopádně byl Diego ve své době naprostý pojem a my si budeme přát jeho památku uctít kvalitní ofenzivní hrou. Pokud bychom z Evropské ligy vypadli, bylo by to pochopitelně hrozné zklamání, máme velká očekávání, i když to není Liga Mistrů. Jsme optimisté a chceme fanouškům dokázat, že na to máme. Chceme vyhrát, v prvním utkání se nám to nepovedlo a teď to budeme zkoušet znovu."

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace