V Evropě je nejlepší Messi. Předstihl Xaviho a Cristiana Ronalda

Lionel Messi s cenou pro nejlepšího hráče Evropy (© as.com)

Lionel Messi se stal prvním vítězem UEFA Best Player in Europe Award, trofeje určené pro nejlepšího fotbalistu působícího v Evropě.

Argentinská hvězda Barcelony tak získala další cenu do své bohaté sbírky. Stalo se tak na dnešním losování Ligy mistrů v Monaku prostřednictvím hlasování 53 novinářů, přičemž každý z nich reprezentoval fotbalový svaz jedné evropské země spadající pod organizaci UEFA.

Messi vstřelil v sezóně 2010/2011 53 soutěžních branek, z toho 12 v Lize mistrů. S Barcelonou se stal vítězem ligy i milionářské soutěže. Pro tuto cenu se berou v úvahu výkony v klubovém i reprezentačním dresu napříč všemi oficiálními soutěžemi.

"Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi dali hlas, a spoluhráčům. Všechny podobné trofeje mám doma, kde je stále místo i na nějaké další. Je mi ctí, že mohu hrát s tak skvělými spoluhráči, kterým děkuji za pomoc," uvedl 24letý Messi, jenž zvítězil s 38 hlasy z 53 možných.

Na druhém místě se umístil Messiho spoluhráč z Barcelony Xavi Hernández s 11 hlasy, třetí pozici obsadil Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, jehož vybrali 3 novináři.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace