V La Lize nejsou muslimové běžní, říká Kodro. Půst při ramadánu drží jen ve volných dnech

Kenan Kodro (© marca.es)

Útočník Athleticu Kenan Kodro promluvil o islámu a prozradil, jestli jako muslim dodržuje půst při ramadánu.

"V La Lize nejsou muslimové běžní. V jiných zemích je to jiné, například v Německu je velká kolonie Turků," uvedl fotbalista, jenž má bosenský původ. "Vždy, když mluvím o Bosně, mám husí kůži - podívejte. Bosenské příšloví říká, že krev je krev a ne voda. Bosna je úžasná. Srdce mi plesá, když tam jsem s rodinou."

Pětadvacetiletý útočník se však narodil v San Sebastiánu, po štaci v rezervě tamějšího Realu Sociedad zkoušel štěstí v Osasuně a letos ho získal Athletic. "Athletic je jedinečný klub, žádný další takový na světě není. Vím to, protože už jsem působil na řadě míst. V mnoha klubech se mezi sebou nebavíte, ať už kvůli jazykové bariéře nebo protože je takový zvyk. Tady je to jiné. Chodíme na společné obědy, večeře, bavíme se společně. A to vše jde poznat i na hřišti. Máme i neshody, ale to je všude. Je to důkaz, že to v klubu žije."

Kodro přiznal, že měsíc ramadán, při němž musejí muslimové držet půst, dodržuje jen ve volných dnech: "Ramadán připadl na konec sezóny. Nemohl jsem dodržovat půst každý den. Na tréninku musím pít (půst se týká i tekutin), abych mohl trénovat. Pravdou je, že někteří muslimští fotbalisté ho dodržují, i když trénují, je to o zvyku. Já se postil ve volných dnech a během dovolené, protože půst můžeme odložit."

"Myslím, že je zajímavé, když se prolínají různé kultury. V Athleticu k tomu ale na základě jeho filozofie příliš nedochází."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace