V Osasuně jsem spokojený

Raúl García (© noticiasdenavarra.es)

Raúl García se v polovině srpna vrátil do Pamplony, která pro nadějného záložníka představovala trampolínu do velkého fotbalového světa. V létě se bude muset vrátit do Atlética Madrid, klubu, jenž ho do Navarry zapůjčil bez jakékoliv opce na přestup a navíc s ním ještě před odchodem prodloužil smlouvu na tři roky. Jediné plus, které Osasuna z tohoto transferu má, je preferenční právo na přestup v případě, že se colchoneros rozhodnou Raúla prodat. Dnes večer se na stadionu El Sadar oba kluby utkají ve vzájemném souboji v rámci 21.ligového kola.

Je to pro vás výjíměčné utkání, abyste mohl dokázat, že jste platným fotbalistou pro kterýkoliv klub Primera División?

Nehraju s tím, že bych chtěl někomu něco dokázat. V každém utkání se snažím užívat si pobyt na hřišti. Dokazovat něco musí ten, kdo pochybuje. Já mám naprosto jasno, kdo jsem. Bude to pěkné utkání a zvláštní, protože se potkám se svými bývalými spoluhráči a protože tomuto klubu v současnosti patřím. Pořád jsem s nimi v kontaktu, měli jsme dobré vztahy.

Letos je vidět, že si to na hřišti užíváte víc, než v minulých letech...

Úloha, kterou jsem měl v Atléticu a kterou mám teď v Osasuně se trochu změnila. Pořád jsem říkal, že by se mi líbila volnost směrem dopředu. Je vidět, že s pomocí celého týmu mám docela dost šancí a hodně si zahraji, což hráč potřebuje. V tuto chvíli si to hodně užívám.

Jak hodnotíte své působení od chvíle, co jste opustil Atlético?

Jsem spokojený, ale ještě je před námi hodně práce a pořád jsem ještě nepředvedl to, co bych chtěl. Ale mohu vám říci, že ode dne, co jsem přišel, až po dnešek, mi to vychází velmi dobře, s vyjímkou malých problémů v podobě zranění, které mi znemožnily nastupovat pravidelně. Snad mi to do konce ligy půjde ještě lépe. 

Mendilibar říká, že chce Raúla, ale jen v dobré formě...

Je to logické, protože tady jsou důležití všichni hráči. A když nejsem v nejlepší formě, je jasné, že mě trenér nepostaví. Všechno dělá v zájmu týmu a ne v mém.

Během týdne, jenž předchází utkání, přitahujete neobvyklou pozornost.

Víte moc dobře, že všechny ty rozhovory dělám z respektu k vám, novinářům, neboť jste součástí tohoto sportu, ale není to tak, že bych byl nějak zvlášt nadšený. Kéž bych musel takhle všem odpovídat, že všechno dopadlo dobře a Osasuna vyhrála. 

Postaví se vám Atlético, ktré se po nástupu trenéra Simeoneho změnilo jako mávnutím kouzelného proutku.

Bavili jsme se o tom s bývalými spoluhráči. Je vidět úplně jiné Atlético a budí to dojem, že jim ta změna jde k duhu. Ale my jsme si vědomi toho, že doma jsme hodně silní a po zápase který jsme odehráli s Valencií víme, co musíme hrát.

Simeone udělal z Atlética neprůstřelnou zeď...

Můžete se zeptat ve Valencii na zápas, co jsme s nimi odehráli. Víme, co máme hrát a když nám to půjde, soupeř bude trpět. Samozřejmě je složitější utkat se s Atléticem teď, než před pár měsíci, ale naše mužstvo je na tom dobře a to je nejdůležitější.

Změnilo se hodně Atlético s příchodem Simeoneho?

Pochopitelně. Nevím jestli je to otázka trenéra, nebo hráčů, ale tohle Atlético je odlišné od toho z před dvou měsíců. Uvidíme, jestli jim to vydrží až do konce sezóny.

Zlí jazykové tvrdí, že změna nastala kvůli tomu, že hráči chtěli Manzana vyštípat...

Je to pořád stejné. Když něco nejde tak, jak by mělo, vždycky se hledá jakákoliv věc, které se to přičte. Ale mohu vás ujistit, že když jsem byl v Atléticu i teď co se ke mně doneslo, nic takového neexistovalo.

Když jste odcházel do Pamplony, asi jste netušil, že by Osasuna mohla být v tabulce tak vysoko?

Moc dobře jsem si vědom hlavního cíle, který Osasuna má, ale rozhodně se ničeho dopředu nevzdáváme. Když jsem tu byl předtím, také nikoho nenapadlo, že by se mohlo dosáhnout takových úspěchů. Teď jenom můžeme říci, že nám k záchraně zbývá mnohem méně a poté nebudeme vzdávat žádnou výzvu.

Dal jste už čtyři góly, ale naposledy jste se trefil v říjnu...

Se střílením gólů si hlavu nedělám. Především mám radost, když dám dobrou přihrávku spoluhráčům a zejména když plním práci, kterou mi svěří trenér. Proti Valencii jsem sice gól nedal, ale se svým výkonem jsem byl spokojený. 

Zápas se hraje od devíti večer...

Tyhle rozpisy, to je šílenství. Nevíte, kdy budete hrát. Pro fanouška to není zrovna nejlepší. 


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace