Valencia, Athletic i Atlético slaví v Evropské lize postup

Fernando Llorente se opět trefil (© marca.es)

Valencia remizovala v odvetě osmifinále Evropské ligy na půdě PSV 1-1, což jí po úvodní výhře 4-2 zaručilo postup. Athletic zdolal Manchester United i podruhé a rovněž nebude ve čtvrtfinále chybět, stejně se vedlo i Atléticu proti Beşiktaşi.

PSV Eindhoven - Valencia 1-1 (63. Toivonen - 47. Rami)

Valencia uhrála na stadionu PSV Eindhoven remízu 1-1, což je výsledek, který Netopýrům stačil k postupu, neboť na Mestalle nizozemského soka zdolali 4-2.

Odveta nebyla pro mužstvo Unaie Emeryho snadná, protože domácí vtrhli do utkání ofenzivně naladění ve snaze dvougólové manko smazat. A nebýt několika výborných zákroků Diega Alvese, mohlo být Valencii pořádné horko.

Po změně stran se hosté zlepšili a odměna přišla už po dvou minutách, když se po rohovém kopu prosadil Rami, nad jehož startem visel otazník. V 63. minutě Toivonen vyrovnal a PSV znovu ožilo, Valencia však postupem času dokázala zápas uspat a udržet postupovou remízu.

V závěru obdržel červenou kartu za údajný úder do Toivonena Rami, domácí fotbalista však celý incident přihrál. Rozhodčí překvapivě nenařídil s faulem spojený pokutový kop, ale odkop od branky. Zvláštní rozhodnutí však na výsledek už nemělo vliv.

Athletic - Manchester United 2-1 (23. Llorente, 64. De Marcos - 79. Rooney)

Fotbalisté Athleticu ukázali, že vítězství v Divadle snů nebylo dílem náhody. Baskický celek dokázal porazit Rudé ďábkly z Manchesteru United i v odvetě na San Mamés, tentokrát 2-1. Lvy se rázem stali jedním z hlavních favoritů na celkový triumf v soutěži.

Přestože měl z prvního mače gól k dobru, nabídl Athletic i tentokrát parádní ofenzivní podívanou, kterou zastínil slavnějšího rivala. Ve 23. minutě otevřel skóre Fernando Llorente, domácí útočník se však při gólové akci zranil a musel střídat.

Manchester United se nedokázal přes dobrře fungující obranu Athleticu dostávat před Iraizoze, do šaten se tak po vyrovnaném průběhu šlo za stavu 1-0. Druhý poločas už byl jednostrannou záležitostí. David de Gea byl znovu ústřední postavou United, Fergusonův tým může právě jemu vděčit za to, že neinkasoval více branek.

Iraola po krásné individuální akci pálil mimo, prosadil se až v 64. minutě Óscar de Marcos. Snižující gól Rooneyho deset minut před koncem už znamenal pouze kosmetickou úpravu skóre. Katedrála propukla v obrovskou radost, Athletic se těší na čtvrtfinále.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace