Valencia chce hvězdy vychovávat, ne kupovat

Amadeo Salvo (© marca.es)

Valencia patří mezi nejzadluženější španělské kluby, což se odráží i na přestupovém trhu, Netopýři si už nemohou dovolit drahé posily.

Prezident klubu Amadeo Salvo proto řekl, že klub se bude více soustředit na práci s mládeží v naději, že si elitní fotbalisty vychová.

"Za posledních deset let jsme za posily utratili 343 milionů eur a výsledkem je jedna získaná Copa del Rey. Práce s mládeží nebyla dobrá, přesto jsme prodali odchovance, mezi kterými byli Isco, Silva, Albiol nebo Jordi Alba, za 75 milionů eur. Kdybychom pracovali s mládeží lépe, mohla být tato cifra podstatně vyšší. Nebudeme už kupovat drahé hvězdy, chceme si je vychovat. Mládež dosud nebyla prioritou, což se nyní změní, abychom mohli snižovat dluh," prohlásil Salvo.

Valencia má dluh 276 milionů eur. Za prodané hráče obdržela v posledních deseti letech celkem 134 milionů eur, při 234 milionech eur vynaložených za nové tváře je tak během uplynulé dekády na přestupovém trhu v minusu 209 milionů eur.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace