Valencia na Mestalle rozdrtila Genk

Valencia se radovala sedmkrát (© marca.es)

Valencia si v dnešním utkání Ligy mistrů proti Genku otevřela střelnici, belgického soupeře vyprášila 7-0.

Netopýrům zkazil dojem z perfektního večera pouze výsledek z Bay Areny, kde Leverkusen porazil Chelsea 2-1. Pro Valencii to znamená, že musí v závěrečném utkání skupiny uhrát na stadionu Chelsea alespoň gólovou remízu, aby se protlačila do play-off.

Ač to z konečného výsledku možná nebude patrné, jedním z nejlepších mužů v dresu Genku byl brankář Köteles. Právě jeho zákroky zabránilu tomu, aby bylo vítězství favorita ještě vyšší.

Na branku hostů se od prvních minut valil jeden útok za druhým. A brzy přišly i gólové radosti. V desáté minutě centroval Tino Costa a Jonas zamířil hlavou přesně. Zbytek poločasu ovládl Roberto Soldado, jenž poslal Del Bosquemu znovu svou vizitkou, tentokrát vylepšenou a čistý hattrick.

Domácí devítka dvakrát využila pobídek Jonase, potřetí doklepla do sítě balón po akci Pabla Hernándeze. Soldado byl prostě k nezastavení, v tabulce klubových kanonýrů v Lize mistrů se posunul na první místo před Juana Sáncheze.

Skóre narůstalo i po změně stran. Pablo Hernández navýšil už na 5-0, krátce poté se Aduriz prodral skrz dvaprotihráče a sám před Kötelesem nezaváhal. Poslední hřebíček do hostující rakve zatloukl z dorážky deset minut před koncem Tino Costa.

Valencia si zlepšila náladu po smolné ligové prohře s Realem Madrid a osud v Lize mistrů má ve vlastních rukách. A pokud předvede výkon jako dnes, může v Londýně udělat poslední krok do vyřazovací části.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující

Top plkálisti dnes

1. Jordi Alba 1
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace