Valencia nečekaně vyhodila Marcelina, novým trenérem bude Celades

Marcelino (© marca.es)

Valencia dnes nečekaně sáhla ke změně na trenérském postu. Vyhozeného Marcelina Garcíu Torala vystřídá Albert Celades.

Celek z Mestally prožil na začátku srpna vnitřní krizi kvůli rozporům mezi majoritním vlastníkem klubu Peterem Limem a generálním ředitelem Mateuem Alemanym ohledně skladby kádru. Přestože se vše podařilo urovnat, klid neměl dlouhého trvání.

Lim se v Singapuru sešel s prezidentem Valencie Anilem Murthym, aby mu nařídil Marcelinův vyhazov. Alemany o této schůzce údajně do poslední chvíle nevěděl a není vyloučeno, že klub opustí také.

Právě dvojice Marcelino a Alemany je přitom považována za strůjce úspěchu Valencie posledních dvou let, kdy se Netopýři po slabším období znovu vrátili mezi nejlepší týmy v zemi a díky květnovému triumfu nad Barcelonou v Copě získali první trofej po jedenácti letech. 

Čtyřiapadesátiletý Marcelino působil na lavičce Valencie od roku 2017. Jeho nástupcem bude jmenován 43letý Albert Celades. Bývalý hráč Barcelony, Celty, Realu Madrid či Zaragozy dosud sbíral trenérské zkušenosti jen u reprezentační mládeže, v Realu Madrid vloni dělal asistenta Julenu Lopeteguimu.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace