Valencia půjde po Brunovi

Bruno Soriano (© google.com)

O Tina Costu je zájem ve Francii o Mehmeta Topala v Turecku. Valencia by se jejich odchodu rozhodně nebránila a tak v metropoli u břehu Středozemního moře vládne mírný optimismus ohledně jejich přestupu. A v okamžiku, kdy první z nich spoluhráčům zamává na rozloučenou a kabinu na Mestalle opustí, vyhrnou si funkcionáři netopýrů rukávy u pustí se do nelehkého úkolu: pokusit se přetáhnout od sousedů z Villarrealu jejich klíčového plejera - Bruna Soriana.

Ačkoliv samotnému hráči by se působení ve Valencii zcela jistě zamlouvalo, je zde celá řada problémů, přes něž se musí prezident Manuel Llorente a technický sekretář Braulio Vázquez přenést. Vztahy mezi oběma kluby po porážce „amarillos“ na Mestalle a následném sestupu do druhé ligy nejsou nejvřelejší. Prezident žluté ponorky Fernando Roig je tvrdý vyjednávač a situaci neulehčí žádnému uchazeči o Brunovy služby a bude-li se jednat o Valencii, pak už vůbec ne. Roig se navíc hráče, jehož považuje za klíčového pro boj o návrat mezi španělskou elitu, zbavit nechce.

Důkazem může být i to, že ze stolu smetl první nabídku Málagy, neboť se mu nezdála dost vysoká. To ale Málagu rozhodně neodradí a brzy se vytasí s tučnějším obnosem, protože kouč nováčka Ligy mistrů Manuel Pellegrini si vzal do hlavy, že tohoto středopolaře chce za každou cenu. Bruno Soriano má být tím fotbalistou, kterého přesně potřebuje pro vyztužení záložní řady. 

Málaga je sice prvním a jediným klubem, který se představil s konkrétní nabídkou, ovšem nápadníci se kolem osmadvacetiletého rodáka z Artany točí i jiní. Nedávno se na něj ptal AC Milán a taktéž ruský Rubin Kazaň, jenž nedávno z Villarrealu koupil stopera Marcana, měl zájem o přestup čtyřnásobného španělského reprezentanta. 

Valencia si tak bude muset pospíšit, aby tak říkajíc neutřela ústa, protože i nový kouč netopýrů Mauricio Pellegrino zaúkoloval Llorenteho s Vázquezem, aby v případě odchodu Tina Costy, nebo Topala okamžitě upřeli všechny své síly do angažování Bruna. Jak Tino Costa, tak Topal už mají kufry vytažené ze skříně a připravené co nejrychleji je sbalit. To platí zejména u prvního z nich. Jak sám Braulio Vázquez potvrdil, Lille předložilo „hodně dobrou nabídku“. Francouzský klub je ochoten zaplatit 5,5 miliónů eur, což je částka, kterou by za fotbalistu, jehož před dvěma roky kupovali za 6,2 miliónů eur, považovali za přijatelnou. Zájem Fenerbahce o Mehmeta Topala zase není tak horký. Turci hráče chtějí, ovšem nejraději zadarmo, nebo skoro zadarmo. Pročež nabídka, která přistála na stole Vázquezovi putovala rovnou do koše. Od té doby se Fenerbahce neozvalo, takže ve Valencii čekají, jak to dopadne s hráčem, jemuž se do mužstva nikdy nepodařilo začlenit. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace