Valencia se prostřílela do osmifinále

Šestinásobná radost. (© marca.es)

Fotbalisté Valencie si zajistili postup do osmifinále Ligy mistrů, když na Mestalle hladce zdolali Bursaspor 6-1.

Netopýrům k tomu pomohla i výhra Manchesteru United ve Skotsku. Právě s anglickým týmem se svěřenci Unaie Emeryho utkají v posledních utkání základní skupiny o první místo.

Valencia přitom nezačala dobře a tři nebezpečné útoky hostů značily, že by večer nemusel být až tak poklidný, jak říkaly papírové předpoklady. Nejblíže gólu byl sám před Moyou Yildrim, jehož oblouček ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Zlom znamenal první gól, který dal Mata z penalty nařízené za faul na Adurize. Soldado, Aduriz a Joaquín parádní ranou navýšili skóre na 4-0. A to vše teprve v prvním poločase.

Chuť domácích navyšovat stav pokračovala i po změně stran, kdy se to povedlo ještě jednou Soldadovi a Chori Domínguezovi. Čestného úspěchu a zároveň první branky v soutěži se dočkali i hosté, a sice zásluhou Batally.

Netopýři v poklidném tempu dokráčeli k zaslouženým třem bodům, vysoké výhře i postupu. Jejich ambice v milionářské soutěži však pořádně prověří až Manchester United na Old Trafford, kam se španělský celek vypraví za dva týdny.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace