Valerón je rytíř

Juan Carlos Valerón (© as.com)

Že je záložník Deportiva La Coruña Juan Carlos Valerón opravdovým fotbalovým rytířem snad nepochybuje žádný příznivec kulaatého nesmyslu. Ovšem tomu, že poslední žlutou kartu dostal 6.března 2005 v zápase proti Málaze, tedy před téměř sedmi lety, se snad nechce ani věřit. Pozoruhodná série více než stodvaceti střetnutí bez napomenutí nicméně skončila v sobotním duelu mezi Deportivem a béčkem Barcelony, kdy galicijci devátým vítězstvím v řadě upevnili svoje vedení v druholigové tabulce.

Jenže kartu, kterou Valerón dostal nepatřila jemu, nýbrž spoluhráči Diegu Colottovi. Valerón ale prakticky ani neprotestoval, neboť mu to je od přírody cizí a také proto, že kdyby rozhodčí Melero López ukázal kartu správně, Colotto by kvůli páté žluté kartě musel stát v následujícím duelu v Sabadellu.

Pěkná nespravedlnost, řeknete si. Však také vedení klubu mělo úmysl podat proti nesprávně udělené kartě odvolání u soutěžního výboru RFEF, aby neoprávněnou kartu Valerónovi odpustili. Ale fotbalista, jenž nosí na modrobílém dresu jedenadvacítku, požádal trenéry i klubové vedení aby žádné odvolání nepodávali a nechali celou věc tak, jak je. I přesto, že přišel o svůj rekord. Takový je prostě Valerón.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace