Válka mezi Levante a Xavi Torresem

Xavi Torres (© google.com)

Vztah mezi záložníkem Xavi Torresem a UD Levante je každým dnem napjatější. Postoje obou stran jsou nadále kompletně protichůdné. Fotbalista smetl ze stolu nabídku smlouvy od granotas, neboť se dost podstatně lišila od jeho představ a vedení klubu zaslal protinabídku, v níž požadoval více než dvojnásobek toho, s čím se vytasil klub. Což řečí čísel znamená zhruba milión eur za každou ze tří sezón, po jejíž dobu by měla smlouva platit.

Levante na konci května oznámilo Málaze, která loni v létě poslala Xaviho Torrese  na Ciutat de Valencia na hostování, že složí opci na trvalý přestup. Klub z Orriols by měl zaplatit 200.000 eur před 30.červnem letošního roku a do 15.července by měl pokladník Málagy přijmout šek na dalších sto tisíc, které do sumy uvedené ve smlouvě ještě chyběly. Háček je ale v tom, že Levante se zatím s hráčem nemůže dohodnout.

Levante tuto částku hodlá investovat, ať už obdrží od hráče „ano“, nebo ne. Takže zřejmě nastane trochu kuriózní situace, že klub z předměstí Valencie sice bude vlastnit hráčská práva, ale s Torresem nebude mít žádný smluvní závazek. Zamotaný případ, který obě dvě strany ještě víc rozkládá a jestli nakonec nedojde k dohodě, celá záležitost zřejmě skončí u soudního tribunálu. 

Hráčova strana argumentuje tím, že jestliže s Torresem nepodepsali smlouvu, pak je dohoda s Málagou neplatná, takže by Málaga musela třista tisíc vrátit a vzít si zpět hráče s nímž ale do svého kádru vůbec nepočítá. Levante kontruje tím, že složením opční částky je Torres vlastnictvím klubu se vším všudy a jestliže ho bude některý klub chtít koupit, bude muset vyjednávat s nimi. Navíc se domnívají, že když Xavimu Torresovi vylepší platové podmínky, které měl sjednané v Málaze, měl by podle zákona podepsat. Na případu již pracují dva právníci, specialisté na sportovní právo, aby měli v klubu situaci dobře ošetřenou před případným krokem mimo.

Jinými slovy, poté, co granotas složí stanovenou částku, zablokují fotbalistu a žádný jiný klub by ho nemohl zapsat na soupisku. Hodně velké napětí mezi znesvářenými stranami, jehož rychlé vyřešení nevypadá zrovna nadějně. A když se dva perou, třetí se směje. Getafe celou pranici zpovzdálí tiše sleduje. Luis García, trenér azulones, jenž na Torrese v létě roku 2010 vsadil a dal mu možnost ochutnat nejvyšší soutěž, má na tohoto záložníka zálusk a bral by ho do svého týmu všemi deseti. A rovněž pětadvacetiletý rodák z alicantské Xábie by se rád podroboval tréninkovým dávkám svého oblíbeného kouče. 


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace