Valladolid se pře s městem o ceně stadionu a zvažuje vybudování nového

Ronaldo (© marca.es)

Real Valladolid má zájem o koupi stadionu José Zorrilly, nesouhlasí však s cenou, kterou město požaduje.

"Je to důležité téma, ale máme nabídku, která nám připadá příliš vysoká. Jednání pokračují. Pro růst klubu je to zásadní věc. Ale s takovou cenou by pro nás bylo výhodnější postavit nový stadion. Chceme, aby si vedení města uvědomilo, že jsme jediní, kdo stadion využívá. Nemůžeme koupit draze starý stadion a utratit ještě dvakrát tolik za rekonstrukci," uvedl někdejší hvězdný útočník Ronaldo, jenž klub vlastní, k požadované ceně 21 milionů eur.

Tu brání starosta Valladolidu Óscar Puente: "V Ronaldových slovech je hodně vůle, ale příliš málo znalostí, co vše administrativa obnáší. Nepožadujeme za stadion 21 milionů eur z rozmaru, ale na základě ocenění, protože ze zákona nemůžeme jinak. Můžeme se bavit o dlouhodobém splácení na třicet let, není problém. Můžeme se bavit o kompenzacích, společných investicích, ale o ceně ne. Nejde o to, jestli je cena příliš vysoká, nebo příliš nízká, ale o reálné ocenění. Pokud nám Ronaldo a Valladolid předloží jiný odhad a dokáží, že ten současný je nepřesný, tak může dojít ke změně. Pokud ne, není k jednáním o ceně prostor."

Podle Ronalda je ve hře i postavení nového fotbalového domova mimo Valladolid, což by znamenalo přesun klubu do jiného města. O Fenômeno rovněž popřel, že by uvažoval o prodeji klubu, jak spekuluje tisk. "Jsou to fake news, nemám v úmyslu klub prodat. Někomu jen vadí, jak klub roste. Valladolid měl řadu problémů, teď se mu daří a lidé to vidí."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace