Van Nistelrooy ukončil kariéru

Ruud van Nistelrooy (© as.com)

Ruud van Nistelrooy rozluštil tajenku ohledně své budoucnosti. Nizozemský killer se rozhodl ukončit kariéru.

Pětatřicetiletý útočník strávil uplynulou sezónu v Málaze, které pomohl k historickému postupu do Ligy mistrů. V ní si už ale za andaluský klub nezahraje.

"Dobrý den, děkuji novinářům, rodině i spoluhráčům, že tu dnes jste. Včera jsem odehrál poslední zápas jako profesionál. Bylo mým snem zahrát si Ligu mistrů s Málagou, ale přišla chvíle, kdy se musím rozloučit. Musel jsem se smířit s tím, že už jsem dosáhl fyzického limitu pro vrcholový fotbal. Nemohl jsem si přát lepší způsob, jak se rozloučit," prohlásil Van Nistelrooy na dnešní tiskové konferenci.

"Děkuji všem spoluhráčům, trenérům, lékařům i fanouškům Málagy za překrásný rok. Děkuji také příznivcům Den Bosche, Heerenveenu, PSV, Manchesteru United, Realu Madrid, Hamburgu a Nizozemska. Děkuji také své matce za to, že vždy stála při mně a věřila mému snu. Děkuji sourozencům a otci, díky nim jsme byli skvělá rodina. Děkuji své ženě, s níž jsem sedmnáct let. Ona je základ mého úspěchu. Díky ní jsem se cítil všude doma, teď s ní chci začít další životní etapu. Děkuji všem."

Van Nistelrooy je považovaný za jednoho z nejlepších hrotových útočníků, jaké fotbal poznal. V 557 zápasech nastřílel 338 branek, ve třech zemích se radoval z celkového počtu pěti ligových titulů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace