Věděli jste, že Maradona hrál za Granadu?

Bratři Maradonové (©abc.es)

Jestli je někdo vášnivý fanoušek Granady, nebo má do posledního detailu nastudovaný životopis jednoho z nejlepších fotbalistů světa, pak asi odpoví, že ano. Ovšem pro všechny ostatní to bude asi věc o které neměli ani potuchy.

Jak k tomu vlastně došlo, že se takováhle megastar ocitla v provinčním klubu, jehož pokračovatelé se v těchto dnech snaží po 35 letech dostat do vybrané ligové společnosti? Přihodilo se to v ročníku 1987-88. Granada CF, která tehdy brázdila druholigové vody angažovala do svých řad Maradonova bratra. Ne Huga, ale třetího, jenž se jmenoval Lalo. Během vyjednávání se dohodlo, že při představení nové posily odehrají všichni tři Maradonové v červenobílém dresu Granady přátelský zápas. A jak řekli, tak udělali. Soupeř Malmö FF ze Švédska, stadión narvaný k prasknutí. Do historie tohoto utkání se zapsal Maradona, tedy Diego, brankou z trestného kopu, což byla jeho parádní disciplína.

Jak to tak bývá v těchto případech, experiment skončil fiaskem. Většinou to tak dopadá, když neangažujete fotbalistu, ale bratra fotbalisty. Granada po skončení sezóny spadla do Segunda B a bylo po slávě. Ale kuriózní moment, který upadl během let v zapomění, zůstane napořád.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace