Vedení Barcelony promluvilo o uskutečněných i neuskutečněných přestupech

Coutinho Barcelonu neposílil (© sport.es)

Barcelona nedokázala v posledních dnech přestupového období přivést žádnou další posilu, což je pro fanoušky, kteří se těšili zejména na Philippa Coutinha, zklamání. Technický ředitel klubu Robert Fernández a ředitel sekce profesionálních sportů Albert Soler na dnešní tiskové konferenci promluvili o změnách v kádru, které se uskutečnily, i o těch nezdařených.

Nejvíce samozřejmě novináře zajímala kauza Coutinho, kterého Liverpool odmítl i přes údajnou nabídku 160 milionů eur včetně možných bonusů prodat. "Po týdnech rozhovorů a nabídek stanovil Liverpool na poslední chvíli cenu hráče, o kterého jsme měli zájem, na 200 milionů eur. Logicky jsme jednání ukončili. Nemůžeme riskovat majetek klubu, který má 150 tisíc členů. Přestupový trh se změnil. Už ho neovládají kluby, ale investoři, milionáři nebo země. I brankáři teď přestupují za 50 milionů eur. Do takové hry se my pouštět nebudeme," uvedl Soler.

Liverpool následně vše popřel: "Je naprosto nepravdivé, že bychom stanovili cenu 200 milionů eur za hráče, se kterým jsme vždy počítali jako s členem kádru, a nikdy neexistovala možnost, že by přestoupil do Barcelony."

Neshoda panuje i ve verzi snahy získat Marca Verrattiho. Kamery na setkání trenérů v Nyonu zachytily, jak kouč PSG Unai Emery říká jeho barcelonskému protějšku Valverdemu: "Verrattimu se Barcelona líbí, to je normální, ale nikdy se o něj opravdu nesnažila." Robert Fernández na to reagoval slovy: "Není to pravda. Osobně jsem s Emerym mluvil, znám ho z jeho působení ve Valencii, a moc dobře ví, že jsme Verrattiho chtěli."

Dalším bodem byli Dembélé a Paulinho, posily, které Barcelonu přišly na téměř 150 milionů eur. "Dembélé je nejdražším přestupem v naší historii. Je to posila pro současnost i budoucnost. Zaplatili jsme za něj, kolik jsme zaplatili, ale museli jsme přivést náhradu za Neymara. Přišel s velkým nadšením a my od něho očekáváme velké věci," prohlásil Soler. "Paulinho stál 40 milionů eur a může hrát na třech postech. Je to zkušený hráč a jsem si jistý, že dokáže změnit názor mnoha lidí. Vážíme si jeho finančního úsilí, které vyvinul, aby se přestup uskutečnil."

Soler se nevyhnul ani dotazu na Neymarův odchod. "Není pravda, že bychom o něm věděli už od ledna nebo března, jak se spekuluje. Vše začalo 19. července, kdy jsem dostal zprávu na WhatsApp, že PSG chce Neymara získat. Naštěstí WhatsApp zprávy mají datum," řekl Soler a vylekal fanoušky, když si spletl Brazilce s Lionelem Messi. "Odchod Lea nás po sportovní stránce poznamenal. Pardon, Neymara. Navíc všechny kluby pak věděly, že jsme získali 222 milionů eur. Proto po nás chtěly přestupové částky, které byly nadhodnocené. Máme velmi dobrý kádr, musíme zůstat v klidu. Posily nám pomohou udržet se na vysoké úrovni. Nemůžeme říct, že bychom na přestupovém trhu neuspěli. V žádném případě."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace