Verdú, alternativa pro Villarreal

Joan Verdú (©sport.es)

Dani Osvaldo je pryč. Hlavním úkolem je teď najít za něj náhradu. Jenže stejně důležité, jako koupit novou „devítku” je rovněž udržet v kádru pericos středopolaře Joana Verdú. Ztráta tohoto hráče by v tuto chvíli, pár dní před uzavřením přestupového okna, byla přímo drastická pro stabilitu Espanyolu. Problémem je, že o Verdúa se zajímá Villarreal.

Žlutá ponorka, která si v úterý zajistila přes dánské Odense postup do milionářské Ligy mistrů, má sice jako hlavní metu co nejdříve uzavřít kontrakt s jiným hráčem, který se vedení a trenérovi hodně zamlouvá. A tím je Kanaďan De Guzmán z Mallorcy. S vedením ostrovního klubu již jednání nějaký ten pátek probíhají a jak se zdá, ani samotný záložník, jenž svou hrou příjemně překvapil ve své premiérové sezóně v Primera División, by nebyl proti přestupu na východní pobřeží Španělska. Jenže na Mallorce nezapomínají na to, že díky žalobě Villarrealu zůstali minulý rok bez evropských pohárů a to jednání zcela určitě neurychlí. Takže buď se oba kluby rychle domluví, nebo bude muset Villarreal sáhnout na záložní alternativu. A zde začíná pro pericos problém, neboť na seznamu jméno Joana Verdúa figuruje jako druhé, hned za bývalým záložníkem Feyenoordu.

Klub, jemuž předsedá Fernando Roig je zatím v klidu. Vedení Espanyolu ještě ani vůbec nekontaktoval, dokonce ani hráčova zástupce. Roig by byl za záložníka Espanyolu, jenž by se podle herních charakteristik Villarrealu dost hodil, ochoten vyplatit maximálně pět milionů eur. Verdú již během července obdržel nabídky z Řecka a Ruska, nicméně všechny odmítl, byť některé z nich byly finančně velmi zajímavé. Ale co když přijde nabídka z Villarrealu? Hrát Ligu mistrů, zůstat v Primera División, navíc v klubu, který má zvuk a pohybuje se pravidelně mezi elitou...Odolal by? Verdú má smlouvu do roku 2013 a sezóna, která zítra začne, bude již jeho třetí v modrobílém dresu barcelonského klubu. Výkupní klauzule činí v jeho případě osm milionů eur.

Trenéři Espanyolu určitě netrpělivě odpočítávají dny a hodiny, které chybí do uzavření přestupového trhu. Všichni už si mocně přejí, narozdíl od školáků, aby již bylo 1.září a Verdú zůstal v Espanyolu. Ztratit ho teď by bylo pro pericos velkou nepříjemností, neboť najít na fotbalové burze hráče podobných vlastností za podobnou cenu je prakticky nemožné. Verdú se stal klíčovou figurou, dalo by se říci, že je pro Espanyol a jeho útočnou hru nepostradatelný. Dokonce i fanoušci, kteří z počátku měli určité pochybnosti, již uznávají hráčův přínos pro tým. Osvaldo je pryč, zůstane Verdú?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace