Vermaelen si užívá základní sestavu: Dokázal jsem, že nejsem ze skla

Thomas Vermaelen (© marca.es)

Umtitiho zranění otevřelo dveře do základní sestavy Barcelony téměř zapomenutému Thomasi Vermaelenovi. A zkušený Belgičan odpověděl spolehlivými výkony.

Šest startů od první minuty v řadě, to je Vermaelenova bilance ze závěru kalendářního roku 2017. Možná sám nedoufal, že se ještě dokáže na Camp Nou prosadit, neboť byl jedním z největších adeptů na lednový odchod.

"Musel jsem zůstat trpělivý a tvrdě pracovat, i když jsem na tom nebyl psychicky dobře. Soustředil jsem se na své cíle, nestěžoval si a bojoval, abych byl připraven, pokud přijde příležitost. To se naštěstí před pár týdny stalo," prohlásil 32letý stoper.

Vermaelen přišel do Barcelony v roce 2014, zápasy v jejím dresu ale sbíral i kvůli opakovaným zdravotním problémům pomalu. Nyní vyhlíží lepší zítřky a důležitější roli v týmu: "Dokázal jsem, že nejsem hráč ze skla, jak se říká. Od listopadu 2016 jsem neměl žádné otíže. Ze začátku to bylo hodně těžké. Přijdete do týmu plného hvězd, kde je velká konkurence. Mám radost, že poslední dobou nastupuji pravidelně."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace