Vidím v něm sebe, chválí Xavi Arthura

Arthur Melo (© marca.es)

Zatímco Malcom po přestupu do Barcelony paběrkuje, jeho krajan Arthur Melo poslední dobou pravidelně nastupuje a slyší chválu ze všech stran.

Poklonu vysekl 22letému záložníkovi i Xavi, legenda katalánského celku: "Když sleduji Arthura v televizi, vidím v něm sebe. Velmi rychle při hře přemýšlí, má vrozený talent a navíc se s postupujícím časem může ještě zlepšovat. Už teď je vyspělým fotbalistou, ale jeho potenciál je mnohem větší," prohlásil Xavi. "Během zápasu je prioritou neztratit míč a on ho dokáže udržet i v těch nejsložitějších situacích. Má dobrou střelu, jakmile získá větší sebevědomí, bude mužstvu ještě více platný."

K fotbalovému růstu pomohl Arthurovi Júnior Chávare, jenž se s ním v Grêmiu setkal jako fotbalový ředitel. "Když k nám v 17 letech přišel, začali jsme s ním pracovat na tom, aby mohl hrát na více postech. Stal se z něj univerzální fotbalista, což je vidět i teď v Barceloně. Hodně jsme se mu věnovali, pečovali jsme o vše - stravu, emoční a fyzickou stránku... Grêmio s ním hodně pracovalo, protože jsme věděli, že je diamantem, který stačí vybrousit," uvedl Chávare pro deník Marca.

"Vždy měl v hlavě jasno. Už od mládí chtěl být fotbalistou. Měl štěstí, že mu pomohla rodina, jeho matka María Lucía i otec Ailton ho vždy podporovali. Samozřejmě, že začátky nebyly snadné, zvláště v Brazílii. On ale stále trval na tom, že chce uspět v Evropě a v národním týmu. Na fotbal myslí dnem i nocí, je mu naprosto oddaný. Ví, jak je těžké dostat se nahoru a jak snadno se dá spadnout dolů, proto na sobě neustále pracuje."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace