Vilanova oficiálně Guardiolovým nástupcem do roku 2014

Rosell a Vilanova (© sport.es)

Tito Vilanova byl oznámen jako nástupce Pep Guardioly ve funkci trenéra Barcelony už před několika týdny, až dnes však podepsal smlouvu.

A to do roku 2014, což je první novinka oproti Guardiolovi, který vždy preferoval kontrakt na jediný rok. "Jsme spokojení, že můžeme jako nového kouče představit Tita, jenž reprezentuje naši ideu fotbalu a hodnoty klubu, kterým se naučil v akademii La Masia. V jeho očích je vidět chuť a odhodlání, což je to nejdůležitější" uvedl prezident Katalánců Sandro Rosell.

Vilanova dělal Guardiolovi asistenta, nyní ho čeká premiéra v roli prvního trenéra. A podle vlastních slov se jí nebojí: "Je mi ctí, že jsem byl vybrán. Vím, že to bude těžké, protože Barcelona za sebou má nejúspěšnější období v historii. Mám však k dispozici hráče, kteří stále chtějí dokazovat, že jsou těmi nejlepšími."

"Je pro mě jako bratr, kterému budu vždy vděčný, že mi umožnil návrat do Barcelony. Bylo to úžasných pět let. Děkuji, Pepe," prohlásil směrem ke Guardiolovi. Některá média spekulovala, že mezi nimi nepanovaly v posledních měsících ideální vztahy, což však Vilanova popřel: "Náš vztah byl a vždy bude perfektní. Za celou dobu mezi námi nepadlo zlé slovo nebo špatný pohled. To snad není ani v manželství, zvláště když vezmeme v úvahu, kolik času jsme spolu strávili. On je komunikativnější, ale všechna rozhodnutí byla společná. Jsem si vědom toho, že všechna srovnání jeho a mé Barcelony vyjdou lépe pro něj, ale já se soustředím na moji práci. Trénovat Barcelonu, to je nabídka, která přichází jednou za život," dodal nový muž na lavičce Barcelony.

Dvaačtyřicetiletý rodák z Bellcaire d´Empordà také prozradil, jaké jsou přestupové cíle pro léto: "Potřebujeme posílit obranu, protože jsme v ní museli využívat hráče, pro které to není obvyklý post. Chceme získat levého obránce a stopera. Nikdo mi neřekl, kolik peněz na přestupy máme. Vy říkáte, že 35 milionů eur, ale pokud si vyhlédneme někoho za 37 milionů eur, myslím, že je někde najdeme."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace