Vilanovovi se vrátila vážná nemoc

Tito Vilanova (© sport.es)

Fanoušci Barcelony v posledních týdnech slyšeli pouze pozitivní zprávy, nyní je však šokovala jedna velmi špatná. Tito Vilanova má znovu zdravotní potíže.

Samotný klub vše potvrdil prostřednictvím oficiálního prohlášení poté, co zrušil veškeré mediální akce naplánované na dnešní den.

Trenér, který mužstvo převzal před několika měsíci po Pepu Guardiolovi, jemuž dříve dělal asistenta, se vloni podrobil operaci nádoru přiušní slinné žlázy a následně se úspěšně zotavil. Nyní se mu ale rakovina vrátila. Nejde však o tak vážné potíže, jaké Vilanovu postihly v minulém roce.

Podle informací lékařů katalánského klubu podstoupí 44letý kouč zítra operaci, při které mu bude ze stejného místa jako v listopadu 2011 vyjmut nádor. Hospitalizován zůstane tři až čtyři dny. Následovat bude šestitýdenní chemoterapie a radioterapie. Pokud půjde vše podle předpokladů, mohl by Vilanova dle doktorů sloučit léčbu s pracovním životem.

"Tito je velmi, velmi silný. Jsme přesvědčeni, že brzy bude zase s námi. Teď je nejdůležitější, aby se uzdravil," prohlásil na tiskové konferenci Sandro Rosell. Prezident Barcelony také ujistil, že klub nehledá nového trenéra, nekontaktoval ani Pepa Guardiolu, jak uváděla některá média: "S Pepem jsme nemluvili. Tito zůstává trenérem. Proti Valladolidu se na lavičku posadí Jordi Roura."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace