Villar omilostnil Mourinha a Vilanovu, Dani Beníteze ne

Potyčka Mourinha s Vilanovou zůstala bez trestu (© marca.es)

Španělský fotbalový svaz oznámil, že anuloval tresty José Mourinhovi a Titu Vilanovi za potyčku z loňské Supercopy.

Kouč Realu Madrid píchl tehdejšího asistenta Pepa Guardioly do oka, za což dostal stopku na dva zápasy. Vilanova, jenž je nyní prvním trenérem Barcelony, dostal za následnou facku Mourinhovi trest na jedno utkání. Oba hříšníci byli omilostněni a nebudou chybět na lavičkách při letošní Supercopě, která bude mít totožné obsazení.

Vedení Barcelony nebylo s verdiktem spokojené. Prezident Katalánců Sandro Rosell prohlásil, že "je nepřípustné, aby násilné chování vůči našemu trenérovi zůstalo bez trestu". "Omilostnění sice nedělá z viníka nevinného, ale dává mu pocit, že může v podobném chování pokračovat," dodal mluvčí klubu Toni Freixa.

Zástupci Realu Madrid připomněli, že k zrcadlové situaci došlo v letech 2000 a 2002, Bílý balet však rozhodnutí svazu nekritizoval. Barcelona na začátku tisíciletí odmítla nastoupit k odvetě semifinále Copy proti Atléticu, protože kvůli změně termínu nemohla nasadit devět reprezentantů. Udělený trest svaz zrušil.

Stejný scénář se opakoval o dva roky později. Nou Camp měl být po El Clásicu zavřený na dva zápasy kvůli chování fanoušků, kteří zasypávali hrací plochy předměty, mezi kterými byla i prasečí hlava, milost od Villara ale znamenala, že postih nakonec nebyl uplatněn.

Zrušení trestů je součástí amnestie prezidenta svazu Ángela Maríi Villara, kterou vyhlašuje vždy po svém znovuzvolení do funkce. V únoru byl Villar potvrzen jako první muž RFEF již posedmé. Hráčům odpustil tresty nižší než pět zápasů, klubům do dvou utkání.

Omilostnění se nedočkal Dani Benítez, jemuž byl potvrzen trest na tři měsíce. Křídelník Granady hodil po střetnutí s Realem Madrid lahev po rozhodším Closu Gómezovi, která jej trefila do hlavy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace