Villarreal by mohl španělským klubům zařídit další pohárové místo

Vybojuje Villarreal další pohárovou pozici?

V Lize Mistrů se do semifinálových dvojic dostaly dva anglické a dva španělské kluby a přestože většina odborníků očekává finále Real Madrid – Liverpool, v případě postupu Villarrealu do finále by španělská liga byla jen krůček od toho, aby si do příštího ročníku evropských pohárů vybojovala osm pozic.

Pokud se Žlutá ponorka stane vítězem letošního ročníku Ligy Mistrů a zároveň se do příštího ročníku evropských pohárů nekvalifikuje z La ligy, pak dostane coby vítěz LM automatickou pozvánku do milionářské soutěže a španělský fotbal tím získá osmé pohárové místo. Ruku na srdce, první podmínku bude velice těžké splnit, protože mezi čtveřicí posledních týmů je Villarreal Popelkou, zato druhá podmínka je velice reálná. Villarreal v lize drží aktuálně až sedmou nepohárovou příčku.

Klíč k osmému pohárovému místu drží Villarreal. Musí ovšem uspět v Lize Mistrů a zároveň v ligové soutěži neskončit na šestém místě. Pokud se tyto dvě podmíny naplní, pak bude mít španělský fotbal v Lize Mistrů v příštím ročníku pět účastníků v základních skupinách. Další dva týmy by šly do Evropské ligy a sedmý tým La Ligy by postoupil do Konferenční ligy. Pouze v případě, že by Villarreal LM vyhrál, ale zároveň by skončil na šestém místě, zůstalo by Španělsko bez zástupců v Konferenční lize.

V případě vítězství Realu Madrid v LM by se nic neměnilo na aktuální situaci, Real totiž figuruje mezi první čtveřicí a má místo v LM pro příští rok zajištěno. Místo „vítěze ligy“ by tedy v tomto případě propadlo ve prospěch vítěze jiné ligové soutěže na základě žebříčku.

Španělská liga je v otázce evropských pohárů ale ještě více zamotaná. Pokud totiž ligový pohár vyhraje Betis Sevilla a zároveň se umístí na místě v první čtyřce La Ligy, pak půjde do základní skupiny LM, páté a šesté místo tabulky do EL a sedmé do Konferenční ligy. Pokud vyhraje Betis ligový pohár a skončí na pátém a horším místě, zahraje si Evropskou / Konferenční ligu, ale v evropských pohárech bude sedm španělských týmů.

Pouze v případě, že si vítězství v ligovém poháru vybojuje Valencie, poputuje do osudí evropských pohárů příští sezóny pouze šest španělských týmů.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace