Villarreal si vychutnal Bayern Mnichov

Villarreal - Bayern ve čtvrtfinále LM

Skvělý a především nečekaný večer španělského fotbalu na mezinárodní scéně. Zatímco Real Madrid převálcoval Chelsea, žlutá ponorka potopila favorizovaný Bayern a vykročila do souboje o semifinále lépe.

Villarreal nemusel ve středečním utkání Ligy Mistrů nikoho přesvědčovat o tom, že do poslední osmičky týmů patří právem. Už v odvetném utkání osmifinále v Turíně dokázal, že nechce hrát druhé housle. Po demolici Juventusu 0-3 přišla velice důrazná sprcha i pro Bayern, který asi předpokládal jiný průběh hry.

Žlutá ponorka nejenže vyhrála, ale může litovat toho, že rozdíl nebyl výraznější. Villarreal jednu branku vstřelil o druhou přišel po zásahu VAR a spousty dalších šancí hráči španělského klubu zahodili.

Taktická lázeň, kterou pro Bayern nachystal Emery, byla vydatná. Úvodní znělka Ligy Mistrů vlila do žil  domácího týmu litry endorfinu. Bavorský klub se od úvodních minut chtěl starat o tempo hry a tlačil na hráče Villarrealu. To vedlo k několika úvodním chybám na straně žluté ponorky, zejména Estupiñán si vysloužil velice výmluvný pohled od trenéra. Villarreal se ale rychle z tlaku Bayernu oklepal a v osmé minutě slavil jednobrankové vedení. Jednalo se o první dotek Danjumy s míčem, který do té chvíle vypadal, že se necítí na pozici ve své kůži.

Gól byl přímým úderem na solar Bayernu. Na lavičce Nagelsamnna se rozsvítila varovná světýlka. Lewandowski a Müller se s míčem potkávali a snažili se hrát, ale Coman a Gnabry se nedokázali prosazovat přes Estupiñana nebo Foytha. Po bundesligovém válci, který přejížděl soupeře v Lize Mistrů ani stopy. Nagelmann se na další velké šance Villarrealu snažil zareagovat střídáním a je pravda, že se Bayern dostal v závěru utkání na koně. Nicméně statistika střel podtrhovala celý zmar mnichovského klubu. První přímé ohrožení branky Villarrealu přišlo až v 60. minutě a to je na jednoho z adeptů na celkové vítězství příliš málo. V odvetě bude muset Bayern přeřadit na jiný výkonnostní stupeň pokud si chce zahrát semifinále Ligy Mistrů.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace