Vítězem El Clásica se stal Raphaël Varane

Fanoušci Realu Madrid mají nového hrdinu (© marca.es)

Včerejší El Clásico sice skončilo na Bernabéu remízou 1-1, jednoho vítěze zápas přesto měl. Je jím Raphaël Varane.

Tentokrát to není ani jeden z dvojice Cristiano Ronaldo a Lionel Messi, komu se tisk, odborníci i fanoušci klaní, ale právě 19letý stoper Realu Madrid. Varane nejen že zvládl těžký test proti nejsilnějšímu možnému soupeři, ale ukázal, že je hráčem světové úrovně.

Jako by nadějný mladík v jediném zápase fotbalově vyrostl ve zkušeného matadora. Tak Varane působil. Jeho obranné zákroky, v nichž se spojoval přehled, rychlost a šikovnost, což vyniklo zejména při několika skluzích, uchvátily celý svět.

Varane se stal lídrem obrany, která byla kvůli početným absencím složená z nouze. Všeříkající byl moment, kdy veterán Carvalho nepovedenou malou domů namazal soupeři, ale Varane chybu svého kolegy odkopem z brankové čáry napravil. A jako bonus přidal deset minut před koncem branku, která znamenala vyrovnání na 1-1.

"Odehrál neskutečný zápas a navíc přidal branku, která nás udržela ve hře. Není snadné nastoupit do takového utkání, ale on zvládl vše na jedničku. Varane téměř nikdy nechybuje, to je úctyhodné," zářil Emilio Butragueño.

Samotný Varane ke svému výkonu uvedl: "Jsem spokojený, jak se mi dařilo vzadu i vepředu. Proti Barceloně je vždy těžké hrát, rád bych v podobných výkonech pokračoval. Všichni spoluhráči, prezident i trenér mi gratulovali. Dát v 19 gól v takovém utkání, to je jako sen."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace