Všichni svatí odložili tresty devíti hříšníků na další kolo

Devět hříšníků, kteří mohou ve 12. kole nastoupit (© marca.es)

Mnozí fanoušci se podivují, jaktože mohou ve dvanáctém kole Primera División nastoupit hráči, kteří se v tom minulém vykartovali, a to buď pátým žlutým napomenutím nebo přímým vyloučením.

Tato situace se týká celkem devíti fotbalistů, a sice Sergia Ramose (Real Madrid), Davida Lópeze (Espanyol), Susa (Almería), De las Cuevase (Osasuna), MBii (Sevilla), Pabla Íñigueze (Villarreal), Nyoma (Granada), Filipe Luise (Atlético) a Chicy (Betis).

Ti všichni si své tresty odpykají až ve třináctém kole. Kluby totiž mají 24 hodin, aby se proti uděleným kartám odvolaly, až poté může disciplinární komise definitivně potvrdit jejich platnost, přičemž jedenácté kolo skončilo ve čtvrtek kolem půlnoci a dvanácté začalo již pátečním zápasem mezi Barcelonou a Espanyolem.

První listopad je navíc ve Španělsku svátečním dnem slavnosti Všech svatých, proto disciplinárka nestihla zasednout a učiní tak až příští týden.

To vše byla fakta známá již při tvorbě hracích časů jednotlivých kol. Nabízí se proto otázka, proč nebyly určeny tak, aby nedošlo k narušení regulérnost soutěže, neboť i tak lze "posunutí" trestů o jedno kolo vnímat. Odpovědi se rozzlobení fanoušci nedočkají, možná ji nezná ani vedení La Ligy, u něhož není neobvyklé, že levá ruka neví, co dělá ta pravá...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace