Vstup na olympiádu se Španělsku nepovedl

Japonská radost (© marca.es)

Fotbalisté Španělska v prvním utkání fotbalového turnaje na olympiádě nečekaně podlehli Japonsku 0-1.

Svěřenci Luise Milly se prezentovali hodně slabým výkonem, jejich prohra mohla být výrazně vyšší. Asiaté využívali početných děr v obraně La Rojity, a protože Španělsku nefungoval ani útok, jde o zcela zasloužený výsledek.

Juan Manuel Mata byl jedním z mála pozitiv španělské hry. Ani on ale nedokázal zabránit jedinému gólu po standardní situaci, kdy Montoya neuhlídal Otsua, který neměl problém ve 34. minutě skórovat. Ještě do poločasu přišla druhá pohroma. Íñigo Martínez stáhl unikajícího Nagaie, za což viděl z rukou rozhodčího červenou kartu.

Po změně stran přišly další šance Japonska, kdy se třikrát ocitli hráči outsidera sami před De Geou, gólman Manchesteru United ale překonán nebyl, neboť balón pokaždé prošel těsně vedle tyče.

Nejlepší šanci na vyrovnání měl v závěru Jordi Alba, ale neproměnil. Španělsko muselo na úvod turnaje spolknout hodně hořkou pilulku, Luis Milla má do dalších zápasů proti Hondurasu a Maroku o čem přemýšlet.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace