Výjimečná chvíle, děkoval Abidal Puyolovi a Xavimu

Éric Abidal s trofejí pro vítěze Ligy mistrů (© as.com)

Éric Abidal zvedl jako první nad hlavu pohár pro vítěze Ligy mistrů, obránce Barcelony přiznal, že to pro něj byl nejsilnější fotbalový zážitek.

"V kariéře hráče to je výjimečná chvíle. Byl to úžasný moment, který nedokáži popsat slovy. Děkuji Puyolovi a Xavimu, že mi dovolili přebrat pohár," uvedl Abidal směrem k tradiční kapitánské dvojici Katalánců, která před předáváním trofeje navlékla pásku právě francouzskému fotbalistovi, jenž prožil těžký rok, během kterého mu byl nalezen nádor na játrech.

"Nemůžu vyjádřit, co cítím," pokračoval Abidal po vítězství ve finále nad Manchesterem United v poměru 3-1. "Děkuji všem za podporu. Chci trofej věnovat své rodině, ženě, dcerám, rodičům... Vše vyšlo skvěle. Zvednout nad hlavu pohár, to byl nejlepší moment mé kariéry. Ještě jednou děkuji celému týmu a kapitánům, že mi dali pásku. Bylo to krásné gesto."

Slova chvály měl pro Carlese Puyola také Pep Guardiola: "Puyol a Xavi se rozhodli, že trofej zvedne Abidal. Carles byl klíčovým prvkem při postupu do finále, tento detail navíc ukázal, že je to velký člověk. Chci mu za to veřejně poděkovat."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace