Využitá příležitost Willyho Caballera

Willy Caballero (© google.com)

Když v létě roku 2011 začaly na letišti v Málaze přistávat první fotbalové hvězdy pro rozvíjející se projekt šejka Abdullaha bin Nassera Al Thaniho, nejeden odborník si asi pomyslel - a možná poprávu - že v tak vyšňořeném mančaftu přeci jen chybí slušný gólman, se zkušenostmi na té nejvyšší úrovni. Se vší úctou, Willy Caballero to tehdy fakt nebyl. Jenže dva roky poté je z něj brankář, jenž ze své kisny musel vytahovat nejméně balónů z celé ligové společnosti. Dvacet jedna v doposud odehraných čtyřiadvaceti kolech.

"Lidi, velké díky za dnešní ovace. Zůstanou mi napořád v mém srdci, ale snad na nás v budoucnu čeká ještě hodně zápasů, které se zapíšou do historie", neslo z jeho účtu na Twitteru po sobotní výhře 1:0 nad Athleticem. Byl to jeden z jeho nejpovedenějších zápasů, který dokonce z tribuny La Rosaledy sledoval reprezentační kouč Argentiny Alejandro Sabella. Caballerovy zákroky měly rozhodující vliv na zisk potřebných třech bodů, zejména jeho dvojitý zásah v první půlce. V té druhé zase pořádně otrávil víkendový večer Ibai Gómezovi, jehož střely za svá záda rozhodně pustit nehodlal.
"Slyšel jsem na svoji adresu hodně chvály, je potřeba to brát v klidu", řekl brankář po zápase v mix zóně. "Je hezké, že vás lidi uznávají, ale důležité je vyhrát a ne, jak zachytám, takže domů jdu spokojený". Už zítra na Willyho čeká nová zkouška na stadiónu Dragao v osmifinále Ligy mistrů proti Portu.
Jenže než si Wilfredo Daniel Caballero, rodák ze Santa Eleny, mohl vychutnávat sladké chvilky svojí kariéry, musel strávit dost dlouhou dobu lehce v ústraní. Nejprve coby náhradník "Pata" Abbondanzieriho v Boce Juniors, v jejíž mládežnických týmech se naučil brankářskému řemeslu a později v Elche, ve druhé lize. Málaga ho angažovala jako nouzovku v únoru 2011, poté co věčného smolaře Sergia Asenja opakovaně zradilo koleno. Pro modrobílý klub to byl pátý gólman tehdejší sezóny, jenž už měl konečně přinést stabilitu na poměrně důležitý post v sestavě.
Willymu se v Elche hodně líbilo a odejít pro něj nebylo zrovna jednoduché, jenže zároveň věděl, že nemá na vybranou. "Je to pro mne obtížný krok, ale je to nabídka z Primera División a jedinečná šance jít dál a výš v mé kariéře", upřímně tehdy sděloval fotbalovým fanouškům. Dva roky nato už se nenajde nikdo, kdo by tento přestup zpochybňoval. Jeho náhradník Carlos Kameni si od jeho příchodu skoro nezachytal. V každém případě změna stála za to.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace