Weligton se rozloučil s Pellegrinim emotivním dopisem

Weligton a Pellegrini (© marca.es)

Manuel Pellegrini oznámil, že po sezóně opustí Málagu. Kapitán andaluského celku Weligton se s uznávaným trenérem rozloučil dopisem uveřejněným v chilském deníku La Tercera.

Brazilský obránce vyzdvihuje nejen sportovní kvality Pellegriniho, pod nímž se Málaga poprvé kvalifikovala do prestižní Ligy mistrů, ale i lidské.

Dopis Weligtona Manuelu Pellegrinimu:

Bylo pro mě těžké udržet tajemství, které jste mužstvu před několika dny prozradil. Nebylo snadné, zvláště pro mě jako kapitána Málagy, vyhnout se smutku z vašeho odchodu z klubu. Chápu vaše důvody a raduji se za vás, ale nežádejte mě, abych byl šťastný, protože odchází základní kámen historické sezóny. Pod vaším vedením jsem byl členem historického týmu, za což vám budu vždy vděčný.

Byl to velmi smutný a zároveň rušný den, jak sám víte. Zprávu o konci v klubu jsme tušili podle toho, jak jste s námi mluvil na posledních trénincích. Mít vás za trenéra byl jeden z největších zážitků mé fotbalové kariéry. Moci se učit od někoho, kdo prošel takovými velkými kluby, jako je Real Madrid, mě od začátku poznamenalo. Bylo ctí mít vás za trenéra a moci se učit z vašich znalostí.

Je těžké vás popsat jako trenéra. Nemám slov. Vždy jste byl velmi seriózní a pracovitý. Ve vzpomínkách fanoušků navždy zůstanou sezóny pod vaším vedením, které bude těžké zopakovat.

Nebudu vám lhát, pane Manueli. Byli bychom rádi, kdybyste v Málaze zůstal, ale máte veškerou zásluhu a schopnost pokračovat v růstu. Víme, že přicházíme o klíčovou postavu týmu, ale zároveň jsme mnoho získali za dobu, kdy jste mužstvo vedl.

Jako kapitán Málagy vám přeji ty největší úspěchy. Jasně jste dal najevo, že neodcházíte ze sportovních důvodů, což nám dodalo potřebný klid. Navíc, jak jste sám řekl, k Málaze budete mít vždy velmi vřelý vztah.

Pane Manueli, pokračujte po úspěšné cestě. Víme, že vás nemůžeme připravit o sen nadále růst. V Málaze se na vás bude vždy vzpomínat, ve městě, mezi fanoušků, v médiích, na úspěchy a účast v Lize mistrů. Ale my, hráči, jsme během této doby byli vaší rodinou. Prožívali jsme s vámi radosti i smutek, jako při smrti vašeho otce. Naučili jsme se vás respektovat a obdivovat nejen na hřišti. Ať půjdete kamkoliv, věřte, že žádný hráč Málagy nezapomene na vaše lidské kvality.

Bůh s vámi, pane Manueli, velmi děkuji za vše.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace