Wellington na křižovatce

Wellington Alves da Silva (©arsenal.com)

Wellington Alves da Silva až encyklopedicky přesně odpovídá prototypu brazilského útočníka. Technicky úžasně vybavený, schopen udělat kličku, při které se normálnímu fotbalistovi zamotají nohy, jenže po taktické stránce je to naprostá katastrofa. Vedení Levante, kam byl tenhle Brazilec poslán na hostování londýnským Arsenalem, navíc znepokojuje jeho nezralost. Nicméně v Orriols moc dobře věděli s jakým hráčem mají tu čest, tudíž hlavní metou nového trenéra Juana Ignacia Martíneze spočívá v tom, aby tyhle neduhy u mladého Jihoameričana vymýtil.

Od chvíle, kdy v lednu 2011 rozšířil řady valencijského klubu odehrál Brazilec hodně skromných 39 minut ve dvou zápasech. V letošní ligové premiéře na půdě Getafe si o místě v základní sestavě mohl nechat jenom zdát a to i za situace, kdy Levante muselo počítat s absencí klasického útočníka Rafa Jordy a Koné s Arandou zůstali při úvodním hvizdu jen na lavičce. Obavy nad situací mladého útočníka dorazily dokonce až do Londýna, neboť viděli, že jejich fotbalista se do hry mužstva prakticky nezapojil. Arsenal je s Levante v neustálém kontaktu a podle sportovního ředitele španělského klubu Manola Salvadora mají od Angličanů naprosto volnou ruku. Obě strany vědí, že brazilský ofenzivní hráč má kvality, že by je mohl rozdávat na kila, nicméně jeho nevyzrálost dělá starosti. A hodně. „Má v sobě obrovské fotbalové kvality a měli bychom je využít. Jenže doposud k tomu nedošlo. Je mu osmnáct let a musí vyzrát v mnoha ohledech. Dokud se mu to nepodaří, a není to v rukou Arsenalu ani našich, vidím to bledě, aby z něj byl pořádný fotbalista”, vysvětlil.

Brazilec tráví hodně času na sociálních sítích a internetu vůbec, což může být jednou z příčin toho, že jeho hlava a myšlenky bloudí úplně někde jinde, než by si vedení klubu přálo. Původně se dokonce spekulovalo nad tím, že z důvodu minimálního začlenění Wellingtona ho Levante vrátí zpátky na britské ostrovy. To však Manolo Salvador razantně smetl ze stolu. „Arsenalu jsme pouze nastínili naše obavy, to dobré a špatné. Je to jejich hráč a oni o něj mají starosti a volají nám. Nikdy jsme jim neřekli, aby si ho vzali zpátky, samozřejmě jsme jim sdělili, že v tuto chvíli na základní sestavu nemá”.

Za takového stavu není vyloučeno, že to bude samotný Arsenal namísto Levante, jenž bude mít snahu umístit hráče na jinou adresu, kde by si mohl užít zápasový prostor, který by mu pomohl fotbalově dozrát. „Když v lednu uvidí, že nic neodehrál, snad bude lepší, aby mu našli jiné mužstvo”, uznává Salvador. Proto si Wellington musí uvědomit, že se nachází na pomyslné křižovatce. Sezóna, která právě odstartovala, bude pro jeho další vývoj klíčová. 


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace