Wenger ho sleduje

Carlos Vela (© mundodeportivo.com)

Minulý pátek se agent Carlose Vely, záložníka Realu Sociedad, Eduardo Hernández nechal slyšet, že letošní sezóna, kterou jeho svěřenec v Donostii doslova vyšívá, neunikla ničí pozornosti a bylo tak otázkou času, kdy v Anglii začnou podsouvat mexického šikulu jako jednu z hlavních priorit Arsenalu pro nadcházející sezónu.

Několik internetových portálů včera zveřejnilo údajný interes Arsene Wengera znovu získat pod svá křídla fotbalistu, jenž by Arsenal stál "jen" 4,2 miliony eur, jak je uvedeno v klauzuli, která byla zanesena do smlouvy při loňské koupi za níž Real Sociedad vysázel o milion méně - tedy 3,2. Podle stránek Sports Bulletin figuruje rodák z Cancunu na seznamu letních posil pro příští ročník, společně s Joveticem z Fiorentiny a Raúlem Albiolem z Realu Madrid. 

Prozatím se nikdo z vedení londýnského klubu nekontaktoval s Realem, nebo lidmi, kteří mají na starosti Velovy záležitosti. A na Anoetě jsou navíc v tomto směru docela v klidu. Mají totiž záruku, že Arsenal si nepřijde pro Carlose, aby ho následně prodal to samé léto dále. Dokonce existuje jedna položka v dohodě, v níž se hovoří o tom, že jestli se hráč vrátí do Arsenalu, pak jen proto, aby zde zůstal, ne aby byl prodán. 

V kancelářích na Anoetě jsou si velmi dobře vědomi toho, že Carlos si to v San Sebastiánu užívá a cítí se být v týmu txuri-urdin velmi důležitou součástkou. Počítají tedy s tím, že Wengerova nabídka by musela být opravdu hodně lákavá, aby se Carlos vrátil. A to byl svého času v Londýně totálně přehlížen a nikdy se v jeho schopnosti doopravdy nevěřilo, nehledě nato, že se mu život v Londýně úplně nezamlouval, na rozdíl od hlavního města Gipuzkoy.

Teď je míč na straně Carlose Vely. Když Arsenal naběhne s rozdílovým milionem, Real Sociedad s tím moc nenadělá. Jenže fotbalista musí s návratem do Anglie souhlasit a to je základ o nějž se na Anoetě opírají. Minulou sezónu to byl právě Vela a jeho okolí, kteří slevili ze svých požadavků a ve vedení Realu věří, že je ho představa nadále zůstává pokračovat v Donostii, což několikrát v poslední době i opakovaně prohlašoval. 

Dalším esem v rukávě, jímž se direktiva klubu z Anoety může ohánět, je hledisko sportovní. A byť to může znít hodně paradoxně, není úplně mimo mísu varianta, že txuri urdin budou hrát na podzim evropské poháry a Kanonýři se na ně budou dívat tak maximálně na televizní obrazovce. Arsenal nyní okupuje příčky zajišťující start v Evropské lize, ale před Liverpoolem má náskok jen titěrné dva bodíky. Real je naproti tomu aktuálně na pozici, která dává právo startu v Champions League a od prvního týmu, kterému by zbyly oči pro pláč ohledně evropských soutěží, momentálně Getafe, ho dělí náskok pěti bodů. 


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace