Willy, Mathijsen a Demichelis, pilíře nejlepší obrany ligy

Mathijsen a Demichelis (© marca.es)

Málaga je v letošní sezóně zatím nejlépe bránícím týmem Primera División, během pěti zápasů inkasovala pouze dvakrát.

A to hned v prvním kole na Pizjuánovi, kde Willy Caballera překonal Álvaro Negredo. Od té doby nasbíral skromný brankář, o němž se začíná mluvit v souvislosti s pozvánkou do národního týmu Argentiny, čtyři čistá konta v řadě.

"Snažím se moc neřešit, že jsem momentálně brankářem Primery s nejméně inkasovanými góly. I nadále budu pracovat, brání celý tým, je to zásluha i spoluhráčů. Je důležité mít dobrou obranu, ale hlavně chceme pokračovat ve sbírání výher, abychom skončili v tabulce co nejvýše," prohlásil Willy Caballero, jenž ještě vloni chytal Segundu za Elche.

Argentinec se může spolehnout na zkušenou dvojice stoperů, kterou tvoří Nizozemec Mathijsen a Caballerův krajan Demichelis. Střední obránci spolu komunikují překvapivě německy.

"Mathijsen hrál v Německu pět let, já sedm a půl. On zatím neumí španělsky, takže mluvíme německy. Je důležité spolu komunikovat, protože špatné domluvy může soupeř snadno využít," uvedl Demichelis.

Mathijsen si pochvaluje fotbal, jaký se ve Španělsku hraje: "Podobá se tomu nizozemskému. Rádi hrajeme od brankáře až po útočníka. Důležitá je kombinace a fotbalovost, ne nakopnout míč a čekat, jestli z toho něco bude." 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace