Xabi Prieto odehrál za Real Sociedad 500. utkání

Xabi Prieto nastoupil za Errealu už po 500. (© marca.es)

Velký večer dnes prožil Xabi Prieto. Záložník Realu Sociedad nastoupil proti Villarrealu v základní sestavě a byl to už jeho 500. zápas v dresu Errealy.

A třiatřicetiletý fotbalista si jubilejní start osladil gólem, kterým pomohl k výhře svého týmu 3-0. Emotivní chvíle přišla v 10. minutě, kdy všichni fanoušci na Anoetě povstali a potleskem vzdali dnes už klubové legendě hold.

Psal se 8. říjen 2003, když rodák ze San Sebastiánu poprvé nastoupil za áčko baskického celku, a to v Copa del Rey na hřišti Ovieda. A hned v první sezóně na sebe upozornil, například dvěma góly na Bernabéu, přičemž jeden z nich dal z pokutového kopu dloubákem po vzoru Antonína Panenky. Od té doby byl Xabi Prieto pravidelným členem sestavy, ať byl trenérem kdokoliv. Nejhorší chvíle v klubu prožil v roce 2007, kdy Real Sociedad sestoupil do Segundy. Ani v těžkých časech ale milovaný celek, jehož je odchovancem, neopustil, naopak byl lídrem nového projektu, jenž v létě 2010 vrátil Errealu mezi elitu. O dva roky později pomohl mužstvu do Ligy mistrů.

Xabi Prieto je skutečným profesionálem, vzorem na hřišti i mimo něj, který má respekt hráčů i fanoušků. Jen ligoví šampioni Alberto Gorriz (599 utkání), Juan Antonio Larrañaga (589ú, Jesús Mari Zamora (588) a Luis Arconada (551) nastoupili v barvách Realu Sociedad vícekrát.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace