Xavi a Mourinho znovu přilili olej do ohně

Z Xaviho a Mourinha přátelé nebudou... (© as.com)

Vyhrocené vztahy mezi Barcelonou a Realem Madrid se v posledních měsících zklidnily, až v posledních dnech zaujala novináře slova Xavi Hernández a José Mourinha.

Barcelonský záložník prohlásil: "Mourinho se nezapíše do historie fotbalu, protože to se povede pouze těm, kteří do něj přinesou něco nového. Guardiola změnil hru, Sacchi, Ferguson nebo Cruyff rovněž fotbalu hodně dali. Mourinho vyhrává, ale nic navíc. Dokáže hráče motivovat, vyhrál Ligu mistrů s Interem Milán, ale stejně se mluví o tom, jak dobře hraje Barcelona. Letos triumfovala v Lize mistrů Chelsea, ale vzorem je stále Barcelona."

Xavi nepopíchl pouze portugalského kouče Bílého baletu, ale také jeho svěřence, kteří podle něj neumí prohrávat: "Barcelona vždy měla příkladné chování, Real Madrid ne pokaždé. Vždy jsme soupeři prokázali respekt, zatímco oni uznali, že jsme byli lepší, pouze když vyhráli. To je můj osobní pocit."

Mourinhova odpověď na sebe samozřejmě nenechala dlouho čekat: "Ať se Xavi věnuje tomu, co umí, tedy hraní fotbalu. Nemusí být populista, aby se stal tím, kým už je, idolem Barcelonistů."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace