Xavi: Real Madrid nemůže hrát jako pod Mourinhem

Xavi Hernández (© sport.es)

José Mourinho už je sice oficiálně trenérem Chelsea, ve Španělsku je však stále velkým tématem.

K působení portugalského bouřliváka na lavičce Realu Madrid se vrátil záložník Barcelony Xavi Hernández, jenž kritizoval Mourinhův styl.

"Tak velký klub, jako je Real Madrid, nemůže hrát jako pod Mourinhem. Nechci, aby si lidé mysleli, že stále Mourinha napadám, protože to není můj cíl, ale je jasné, že se mi nelíbí fotbal, který na hřišti předvádí. Dívat se na Los Galácticos, to bylo úžasné. Ten tým měl koncepci a nápad. Zidane, Roberto Carlos... Byli úžasní, dominovali po všech směrech, to musel uznat každý. Podobné to bylo s mužstvem Quinta del Buitre, opět skvělé, s jasnou herní folozofií," prohlásil Xavi.

"Mourinhův Real Madrid nic z toho neměl. Nebude se na něj vzpomínat," dodává Xavi a přidává srovnání s Barcelonou. "My nenecháváme hřiště suché, aby se hrálo na oraništi, ani nefaulujeme třicet tisíckrát za zápas. Nechceme utkání vyhecovat. Nedělali jsme to ani v zápasech, v nichž byl Real Madrid lepší. Vyhráli jsme, prohráli, remizovali, ale vždy se stejnou herní filozofií. Výsledek může lhát. Jde o něco více, než jestli vyhrajete, nebo prohrajete."

Reprezentační středopolař se také vrátil k semifinále Ligy mistrů, kde Blaugranas prohráli s Bayernem Mnichov v součtu obou zápasů 0-7: "Nemůžeme se dívat jen na výsledky. Pustil jsem si ty zápasy ještě jednou. Bayern hrál jinak než obvykle, ne tak radostně. Byli rychlejší a silnější, dobře využívali křídla. Ale balón byl náš, nedokázali nad námi dominovat. Bayern na tom byl lépe, ale je hodně důvodů, proč Barcelona ani Real Madrid nebyly ve finále. Vzájemná válka během sezóny oba hodně vyčerpává. V Německu je to jiné, tam taková historická rivalita není, vzájemné zápasy nejsou tak vypjaté. Dvakrát za sebou jsme vypadli v semfinále Ligy mistrů, to není normální. Letos nás příliš vyčerpalo semifinále Copy. Bylo hodně náročné. Pokud chce svaz vidět ve finále Ligy mistrů španělský tým, měl by změnit systém Copy na jediný zápas místo dvou."

Třiatřicetiletý Xavi neuvažuje o konci v Barceloně: "Cítím se dobře, ještě chci nějaký rok bojovat. Tenhle tým ještě může dosáhnout velkých úspěchů. Směji se řečem o konci cyklu. To je jako kdybych vám každý rok říkal, že zemřete. A až se tak za čtyřicet nebo padesát let skutečně stane, tak bych hrdě oznámil, že jsem to říkal. My pokračujeme v tom našem, cyklus si užíváme."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace