Xavi uzavře první stovku zápasů za národní tým

Xavi s rodinou (© as.com)

Záložník Barcelony oblékne v dnešním utkání proti České reprezentaci dres národního týmu už posté, což se dosud povedlo pouze Zubizarretovi, Raúlovi a Casillasovi.

Při té příležitost mozek tolik opěvované záložní řady zhodnotil nejlepší a nejhorší chvíle, které v reprezentaci zažil: "Najít nejlepší momenty není složité, samozřejmě vítězství na mistrovství Evropy a mistrovství světa. Za národní tým je vždy radost hrát. A nejhorší? Zřejmě období, kdy nám nikdo nevěřil. Všichni si mysleli, že nikdy nic nedokážeme vyhrát."

Xavi odmítl tvrzení, která ho pasují na nejlepšího hráče španělské historie: "Nelíbí se mi podobná označení. Tohle je nejlepší národní tým v historii. Na triumfech na mistrovství Evropy i mistrovství světa se podílel každý hráč. Všichni byli důležití."

"Jsem šťastný. Věřím, že budu dres Španělska oblékat ještě několik let," dodal ke svému jubileu v podobě stého zápasu za Španělsko, v němž debutoval 15. listopadu 2000 na stadionu La Cartuja v Seville proti Nizozemsku. Xavi si v červených barvách připsal osm přesných zásahů a nespočet přesných přihrávek.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace