Z pekla do ráje během dvou let

V Granadě se bude dlouho slavit (© marca.es)

Granadě se povedl husarský kousek, když během dvou let vybojovala dva postupy. Ze Segundy B tak poskočila až do Primery.

Ještě v sezóně 2005/2006 přitom působili Andalusané v Tercera División. Pod úspěšný vzestup se podepsali zejména dva muži. Trenér Fabri, jenž tým převzal osm kol před koncem loňské sezóny, a Enrique Pina, který o několik měsíců dříve, v listopadu 2009, usedl do prezidentského křesla.

Duo Fabri - Pina posunulo Granadu po 22 letech trápení do Segundy. División de Plata se Granada přizpůsobila skvěle a protlačila se do play-off o poslední postupové místo mezi elitu. V něm vyřadila nejprve Celtu Vigo a následně Elche. Granada bude účastníkem Primery po 35 letech.

Není to poprvé, co některý tým dosáhl na dva po sobě jdoucí postupy. Salamance se to povedlo hned dvakrát, jednou zažily euforii Elche, Lleida, Valladolid, Hércules, Albacete, Celta Vigo, Mallorca a Málaga.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace