Z trofeje pro vítěze Evropské ligy se raduje Atlético Madrid

Radamel Falcao (© marca.es)

Atlético Madrid porazilo ve španělském finále Evropské ligy Athletic 3-0 a raduje se ze zisku trofeje.

Velké zápasy jsou pro velké hráče. A Atlético má jednoho, který ční nad ostatní. Radamel Falcao se pod vítězství podepsal nejvíce, Kolumbijec dvěma úžasnými góly vytvořil nejen rekord soutěže, když se jako první hráč stal dvakrát v řadě nejlepším střelcem Evropské ligy, ale zároveň posunul Madriďany k poháru.

Athletic si naopak musí na první evropskou trofej v klubové historii počkat. Lvi sice měli míč po většinu času na kopačkách, jenže jejich akcím chyběl moment překvapení.

V Bukurešti se nečekalo na první gól dlouho. Už v sedmé minutě si Falcao pohrál s Amorebietou a krásnou technickou střelou rozvlnil síť. Gorka Iraizoz plachtil vzduchem marně. Za Basky zkoušel odpověď Llorente, jeho hlavičce však něco chybělo.

Muniainovu střelu z dálky spolehlivý Courtois vyrazil, takže na opačném konci mohl opět udeřit El Tigre. Falcao se elegantní kličkou zbavil dvou obránců a poslal balón mimo dosah Iraizoze. Další magický moment kolumbijského killera.

Atlético Madrid pozorně bránilo a nepouštělo Athletic do velkých šancí, Bielsovo mužstvo zkoušelo štěstí pouze centrovanými míči, které ale Courtois bez problémů chytal či boxoval. Dvacet minut před koncem začala pro Athletic nejlepší fáze zápasu.

Jenže Llorente na balón nedosáhl, Ibai Gómez pálil nad, stejně tak De Marcos. Nejblíže kontaktní brance byl Susaeta, v nejlepší šanci Lvů ovšem ztroskotal na Courtoisovi.

Falcao zahrozil z brejku, Gorku zachránila tyč. Pět minut před koncem už všechny naděje Basků utnul Diego, když zvýšil na 3-0.

Atlético Madrid se po takticky skvěle zvládnutém finálovém duelu raduje z vítězství v soutěži, kterou ovládlo už v roce 2010. Skvostná cesta Athleticu Evropskou ligou skončila až ve finále, kde se Baskové nedokázali předvést v nejlepším světle. Bitvu argentinských trenérů zvládl lépe Diego Simeone.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace