Zamíchá Manzano znovu kartami?

Gregorio Manzano (© elmundo.com)

Gregorio Manzano učinil nespočet drastických opatření a rozhodnutí od chvíle, kdy uchopil kormidlo potápějící se Mallorcy, což už budou nějaké tři měsíce. Zkušený kouč promíchal jména v sestavě, prubnul různá rozestavení, ale pořád ne a ne najít ten správný vzorec podle nějž by se dala vypočítat cesta ke kýžené záchraně. Spíš naopak. Manzano totiž převzal mužstvo na předposlední pozici, čtyři body od záchrany, jenže během jedenácti kol, co Mallorcu řídil, nedokázal tým z Baleárských ostrovů vystrčit hlavu nad hladinu a nabrat do plic tolik potřebný kyslík. A ani jeho prohozy nevedly k zastavení silného krvácení.

Hlavní změny poznamenaly rozestavení. Byť při své premiéře zůstal u systému 4-4-2, netrvalo to ani týden, kdy se magnetky na trenérské tabuli přesunuly do uskupení se třemi záložníky. Tato změna si pochopitelně vybrala své první oběti. Gregorio Manzano kupříkladu obětoval své dva útočníky – Víctor s Hemedem od příchodu „Goya“ nenastoupili společně – a vložil důvěru do kopaček tří nájezdníků. Alejandro Alfaro se ocitl v nové roli, z hráče na okraji kádru se stal tradiční člen základu na úkor Michaela Pereiry. Pod Manzanem byl Francouz v základu pouze v prvním zápase a pak se pakoval na střídačku. Minulý víkend se dokonce nevešel ani do nominace k utkání v Zaragoze. Hra na tři středové hráče nechala mimo hru i Javiho Márqueze, letní posilu z Espanyolu. Manzano totiž od počátku vsadil na Martího pohybujícího se těsně před dvojicí stoperů a o něco víc k soupeřově bráně na dvojici Tomás Pina – Fernando Tissone. Márquezovi, jenž byl pro předchozího kouče Joaquína Caparróse svatý a prakticky nedotknutelný, tak zbyly akorát oči pro pláč a do hry se dostal maximálně při nějaké zdravotní indispozici svého kolegy. 

V posledních odehraných kolech doznala významných změn i defenzivní čtveřice. Antonio Luna, další žhavé přání bývalého kouče, taktéž skončil odstrčen do absolutní anonymity. Časově se jeho vypaření ze sestavy shodovalo s jistou polemikou na Twitteru, kdy si vyměnil pár názorů s fanoušky „bermellones“.  Už jsou to čtyři utkání, co si bek, jenž je na Mallorce na hostování ze Sevilly, nezahrál ani minutu. Ovšem rozhodnutí, které zvedlo největší vlnu nevole míří k José Carlosu Nunesovi. Před třemi týdny se totiž Manzano, po debaklu 0:5 na Camp Nou, rozhodl týmového kapitána usadit na lavičku náhradníků. Takový tah nemá od chvíle, kdy portugalský zadák před sedmi lety přesídlil na Mallorcu, obdoby. Vepředu v posledních zápasech dal prostor Izraelci Tomeru Hemedovi, z důvodu zranění Víctora Casadesúse, i když je fakt, že výkonnost tohoto plejera šla v poslední době hodně dolů.
 
Jak to tak vypadá, není úplně vyloučeno, že Gregorio Manzano před stěžejním nedělním duelem proti Levante opětovně zamíchá kartami, neboť dosavadní změny očekávaný efekt neměly.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace