Zapomeň na mne!

Lass Diarra (©as.com)

José Mourinho ho v kabině potřebuje. Jenže před deseti dny se Lass Diarra sebral a odjel do Paříže. Zákulisní hlasy, které ve Valdebebas znají každou uklízečku, tvrdí, že jeho úprk má jediný důvod: nechce Mourinha ani vidět. Přesně toho Mourinha s nímž měl zvláštní vztah plný hádek a příměří, které se datují do roku 2005. Jeho poslední vzkaz portugalskému kouči, podle zdrojů, prozměnu blízkým francouzskému reprezentantovi, byl ten, že se vrátí 1.září. Vyzvednout si svoje věci a odejít do jiného klubu, nebo trénovat s Castillou.

Jakmile zjistil, že preferovaným středopolařem portugalského mága bude Khedira, rozhodl se, že během zimního přestupového měsíce opustí Madrid. AC Milán učinil zajímavou nabídku, to ano, nicméně The Special One mu našeptal do ouška, že ho v kádru děsně potřebuje. Lass dal Florentinu Pérezovi slovo, že bude loajální k týmu a trenérovi, bude držet basu až do léta, ale na oplátku pak požadoval přestup. 

Lass na jaře obdržel nabídky od Galatasaray a Juventusu. Real si vybral Juve, který, podle slov fotbalisty, měl zaplatit 30 milionů eur za přestup. Diarrovi se ale víc líbila nabídka tureckého gigantu a není nutno říkat z jakého důvodu. Celek od Bosporu ho omámil téměř devíti milionovou smlouvou čistého. Jenže podle Lasse Real celou operaci zastavil, neboť Turci nabízeli jen dvanáct milionů za přestup. Vedení královského klubu tehdy argumentovalo tím, že mají za povinnost získat zpět dvacet milionů, které za něj v roce 2008 zaplatili Porthsmouthu.

Jeho přátelé přiznávají, že Lass přímo vybouchl, když mu tři dny před začátkem letní přípravy volal Mourinho aby mu řekl: „Jedeš s námi do Ameriky, protože budeš hrát”. Francouzova reakce byla hodně podrážděná. Vypálil na Mourinha, že mu řekl, že dává přednost Khedirovi, že už ho oklamal několikrát a že už se nebude nechávat dál oblbovat. Mourinho mu oznámil, že do doby, než změní názor bude trénovat s Castillou. Lass mu odvětil, že v Chelsea, když mu bylo dvacet, již ukázal, že rozhodně netrpí nedostatkem odvahy, aby se mu vzepřel. Tehdy to skončilo tak, že Lass opustil Portugalcovu Chelsea v poslední den letního přestupového okna, 31. srpna 2007 a namířil si to do Arsenalu.

Podle vyjádření Realu Mourinho nekladl žádné překážky případnému Diarrovu odchodu. Navíc to vypadá velmi nadějně ve vyjednáváních s londýnským Tottenhamem. Lass ale pořád tvrdí, že Portugalec na něj nepřestává naléhat. Posílá mu vzkazy a píše v nich, že ho chce v týmu. Snad  se domnívá, že s Coentrãem, Altintopem, Sahinem a Granerem nemá střed zálohy dostatečně zajištěn. Lassova odpověď byla podle svědků pokaždé stejná: „Jseš lhář! Zapomeň na mne!”.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace