Zásah potopeno: Žlutá ponorka šla na Anfield ke dnu

Liverpool v utkání s Villarrealem

Villarreal, velké překvapení semifinále letošního ročníku Ligy mistrů, v utkání s Liverpoolem ztroskotal. Domácí tým španělské hráče úplně vymazal, ti ani nevystřelili na branku a v odvetě budou mít plné ruce práce. Rýsuje se nám finále Ligy Mistrů s čistě anglickou účastí?

Villarreal se z Anfield odpotácel s hlubokými ranami poté, co ho srazila vlastní branka Estupiñán a pojistka Maného na 2-0, přesto španělský tým odchází po svých a s ohledem na průběh utkání také s ještě živou šancí na postup.

Dlouho se zdálo, že žlutá ponorka překvapí i na potřetí. V osmifinále vymazala Juventus, ve čtvrtfinále zaskočila Bayern. V semifinále celý jeden poločas trápila domácí Liverpool. Ten měl neuvěřitelnou převahu ve všech ohledech. Aktuálně nejlepší tým Evropy se ale trápil v koncovce a do šaten se odcházelo za stavu 0-0. Do druhého poločasu ovšem nastoupil ještě dravější Liverpool a hosté se sotva dokázali dostat přes polovinu. Villarreal se stále více stával kořistí hladového Liverpoolu a bylo otázkou času, kdy se ve španělské hradbě objeví skulinka.

Villarreal se v Liverpoolu prezentoval, jakoby to byl tým, který semifinále Ligy mistrů hraje rok co rok. S vědomím, jakého soupeře mají žlutí před sebou, se snažili zejména v prvním poločase nepanikařit a pokoušet se o postupné útoky. A v prvním půli se jim to dařilo. Liverpool měl spoustu šancí, ale při způsobu hry svěřenců trenéra Kloppa, to není divu. Do jasné šance se ovšem dostal pouze Thiago, který výstavní střelou z 25 metrů orazítkoval brankovou konstrukci.

Mané se dostal do bezprostřední blízkosti Rulliho svatyně, ale poprvé neměl míč plně pod kontrolou a podruhé hlavičkoval vedle. Čas plynul a Villarreal se stále více cítil jako ryba ve vodě. Co ale domácí nezvládli v prvním poločase napravili během několika minut toho druhého. Liverpoolský dravec se vrhl na svou kořist a jediným cílem byla Rulliho branka, kterou v prvních dvacet minutách druhé půle trefili hned čtyřikrát, ale dvakrát gólovou radost překazil rozhodčí.

Spása pro domácí tak přišla až po míči, který si do vlastní sítě srazil Estupiñán a o dvě minuty později přišel druhý direkt. To se během milisekundy Salah rozhodl a geniální přihrávkou uvolnil Maného, který tváří v tvář Rullimu nezaváhal.

Anfiled se stal od té chvíle peklem a hosté čekal nelehký úkol: vstřelit kontaktní gól, ale zejména už žádný další neinkasovat. Hra z Turína a Bayernu ale byla ta tam. Villarrealu se nepovedlo ani jednou vystřelit na branku a do odvety musí doufat v podporu domácího publika a uzdravení Gerarda. Villarreal čeká nemožná výzva, asi největší v jeho fotbalové historii, ale fotbal je záludný a v odvetě se může stát cokoliv.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace