Závislosť na Puyolovi?

Carles Puyol (© marca.com)

Barça sa bez svojho kapitána trápi. Aspoň tak tvrdia štatistiky. V 40 oficiálnych zápasoch prebiehajúcej sezóny sa Katalánci len 10-krát neradovali z víťazstva. V 4 prípadoch boli porazenými a 6-krát remizovali. Spoločným menovateľom ich najväčších zaváhaní je absencia „veľkého“ kapitána - Carlesa Puyola.

Španielsky stopér nehral ani v jednom prehratom zápase. Nenastúpil v prvom zápase Superpohára proti FC Sevilla (1:3), v odvetnom stretnutí kráľovského pohára proti druhému sevillskému tímu, Betisu (takisto 1:3); nebol priamym účastníkom domácej ligovej blamáže s Hérculesom (0:2) a kvôli zdravotným problémom nehral ani včera v Londýne, kde v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov Barcelona podľahla Arsenalu 1:2.

Kapitán nebol na ihrisku ani pri ligových remízach s Mallorcou a Sportingom, (v obidvoch prípadoch s výsledkom 1:1), v bezgólovom domácom pohárovom zápase proti Athleticu a iba na pár minút sa na ňom objavil v odvete na San Mamés (1:1).

Na odvetný zápas osemfinále Ligy majstrov nastúpi Barça 8. marca na Nou Campe a stojí pred ňou úloha zmazať manko z prvého zápasu. Kvôli trestu jej bude chýbať Piqué, preto s netrpezlivosťou čaká na vyliečenie Puyola, ktorý by proti londýnskym kanonierom vytvoril stopérsku dvojicu s Abidalom.

Puyolovo ľavé koleno, ktoré mu robilo problémy v poslednej dobe, už vyzerá lepšie. Je pre dobro Barcelony a jej budúcnosti v európskej súťaži, aby bol kapitán čím skôr úplne fit.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace