Zbrojovka Brno jedná o spolupráci s Atléticem

Dostálek se zástupci Atlética (© clubatleticodemadrid.com)

V nejbližších měsících se možná dočkáme oznámení spolupráce Atlética s českým klubem.

Minulý týden se totiž v Madridu mihla delegace druholigové Zbrojovky Brno vedená bývalým českým internacionálem Richardem Dostálkem. Tu ve své kanceláři přijal samotný prezident Atlética Enrique Cerezo. Oba tábory pak společně jednaly o případné spolupráci mezi kluby. Kontakty mezi Zbrojovkou a Atléticem mají již delšího trvání. Můžeme tedy jen doufat, že se oba kluby nakonec na uzavření dohody domluví a Atlético třeba zavítá do České republiky odehrát nějaký přátelský zápas.

Jedním z hlavních bodů jednání byla právě možnost sehrání přátelského utkání v Brně při příležitosti stého výročí založení našeho klubu v roce 2013. "Nemohu teď samozřejmě nic slíbit, bude záležet na další fázi komunikace. Reakce představitelů Atlética však byla hodně vstřícná, jejich přístup mě velice potěšil. Existuje dokonce reálná varianta, že by se přijeli už teď v prosinci podívat do Brna," poznamenal Dostálek.

Dále se jednalo především o spolupráci na úrovni mládežnických týmů. "Spolupráce s takovým klubem by byla samozřejmě obrovským přínosem. Atlético je vyhlášené skvělou prací s mládeží, má svých osm mládežnických akademií po celém světě. V Mexiku, Argentině, Brazílii, USA, Kostarice, Senegalu, Keni a Jordánsku. Pro naše talentované hráče by byla obrovskou motivací například možnost stáže přímo v Madridu, kterou by mohli absolvovat ti nejlepší," naznačil Dostálek, jaké možnosti by se mohli brněnským mládežníkům otevřít.

Celé jednání proběhlo ve velmi přátelském duchu, za setkání s prezidentem Enriquem Cerezem si Richard Dostálek odnesl pozitivní pocity: "Setkal jsem se s ním v jeho kanceláři a přednesl jsem mu naši představu o spolupráci obou klubů. A měl jsem z toho dobrý pocit, že se mu to zamlouvá. Předal jsem mu také zbrojováckou šálu a dres, z něhož měl velkou radost. Především proto, že současný dres Zbrojovky je prakticky téměř shodný s dresy Atlética," připomněl Dostálek červenobíle pruhovanou kombinaci.

Článek byl převzat z webu www.atleticomadrid.cz se souhlasem autora.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace