Zidane má horší úspěšnost než Solari. Vyhrává jen každý druhý zápas

Zinédine Zidane (© as.com)

Real Madrid po prohře na Mallorce musel přenechat první místo tabulky Barceloně a média se znovu zabývají jeho výkonností.

Ta je totiž slabá herně i výsledkově, což potvrzují nelichotivé cifry spojené s trenérem Zinédinem Zidanem.

Zatímco v první etapě na lavičce Bílého baletu se francouzský kouč mohl pochlubit statistikou 70,83 % úspěšností výher (96 zápasů, bilance 68-18-10), po letošním návratu šla jeho úspěšnost výrazně dolů a dovedl tým k vítězství jen v polovině z 20 ligových zápasů (bilance 10-5-5).

To znamená, že v řeči čísel je Zidane za poslední roky druhým nejslabším lodivodem. Horší bilanci měl jen Julen Lopetegui (úspěšnost výher 40 %, 10 zápasů, bilance 4-2-4). Zidana nechávají daleko za sebou Manuel Pellegrini (81,58 %, 38, 31-3-4), José Mourinho (76,32 %, 114, 87-16-11), Carlo Ancelotti (75 %, 76, 57-8-11), Santiago Solari (70,59 %, 17, 12-1-4) a dokonce i ve své době velmi tvrdě kritizovaný Rafa Benítez (61,11 %, 18, 11-4-3).

Návrat Zidana do funkce trenéra Realu Madrid tak nepřinesl kýžený efekt, oproti předchůdci Santiagu Solarimu, jenž byl vyhozen kvůli neuspokojivým výsledkům, se naopak Blancos daří podstatně méně...

"Neřeknu, že mám obavy, protože nemám to slovo rád, ale jetli chceme v letošní sezóně něco vyhrát, musíme naši výkonnost zlepšit. Nedokážeme hrát pravidelně dobře. Něco jsme udělali dobře, když se držíme v tabulce nahoře, ale chybí nám kontinuita. Musíme podávat dobrý výkon každé tři dny, což neděláme," nechal se slyšet Zidane.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace