BLOG: Život po Bobbym

Roberto Soldado

Valencie znovu přichází o klíčového hráče kvůli nabídce, která se v její finanční situaci nedá odmítnout. V čem se případ Roberta Soldada liší od ostatních a jaký může mít dopad na budoucnost klubu?

Jistě, Valencii museli v zájmu vylepšení nevalných klubových financí opustit jinačí hráči. Villa, Silva, Mata, Alba, Albiol, Joaquín… A i přes tyto odhody dokázal tým z Mestally zůstat nejsilnějším psem v „lize ostatních“. Proč by odchod Soldada měl znamenat větší čáru přes rozpočet?

Jistě, dostat 30 milionů za Soldada není samo o sobě vůbec zlé. Byť to tedy není kdovíjaká bomba v situaci, kdy hráči jako Higuaín odcházejí za větší peníze, ale výkupní klauzule je výkupní klauzule, 30 milionů je 30 milionů. Horší je situace, která se ve Valencii po Soldadově odchodu rýsuje. V Robertově osobě opouští klub zároveň skvělý střelec – za poslední 4 roky vstřelili ve španělské lize více branek jen Messi a Cristiano – a tahoun týmu (tak jako Villa nebo Mata) ale i kapitán, srdcař a valencianista (tak jako Albiol nebo Vicente).

Znepokojující na celém odchodu je především náhrada za Bobbyho, resp. její absence. Když odcházel Villa, byl právě Soldado jeho logickým následovníkem. Dnes však nikdo takový neexistuje. Navíc Brauliův úsek odpovědný za přestupy stále překonavá nové a nové rekordy v neschopnosti, k optimismu tedy není mnoho důvodů. Příchod Heldera Postigy se zdá býti neodvratitelným, jakkoliv se Braulio zaručuje, že jde o náhradu za Valdeze, ne Soldada. Odpovědi na otázku, proč místo shánění náhrady za Valdeze vedení radši neudrželo Valdeze, se nejspíš nedočkáme. Proč se do prvního týmu vracel největší útočný talent za poslední roky Paco Alcácer, když přijdou ještě dva útočníci, je také téma k debatě.

Nejhorší ovšem jsou jména, která se v tisku skloňují jako náhrada za Soldada, většina z nich navíc již byla potvrzena jako potencionální cíle vedením Valencie. Pokud by skutečně měl přijít někdo z „es“ kalibru Sergia Garcíi, Adriana Colungy , Osvalda, Fernanda Torrese, Alvara Moraty atd., tak nezbývá než se modlit, aby se raději role na hrotu útoku ujal Jonas. Další plus tohoto řešení by byla možná alokace prostředků na posílení jiných částí sestavy, kde kterých tlačí Valencii bota. A třeba by se zarazil i naprosto nesmyslný odchod jediného čistokrevného levého obránce v kádru na hostování…  Ale trocha selského rozumu je asi přehnaný požadavek na pijavici, kterou je současný sportovní ředitel, který se v klubu drží jen díky neskutečné smlouvě od kamarádíčka Llorenteho… Oproti situaci před dvěma lety se personální obsazení ve vedení a realičním týmu sice obrací k lepšímu, ale bez dalších změn bude pravděpodobně po sportovní stráce pokračovat pokles, tak úspěšně započatý již letos.

Brace yourselves, střed tabulky is coming.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace