Zkouška ohněm. Skončí španělská nadvláda v Lize mistrů?

Soupeři španělských celků v osmifinále Ligy mistrů (© marca.es)

Osmifinálový los Ligy mistrů byl k zástupcům La Ligy hodně tvrdý. Barcelonu, Real Madrid i Sevillu čeká zkouška ohněm, která pomůže odpovědět na otázku, jestli se španělská nadvláda v nejprestižnější klubové soutěži chýlí ke konci.

Sevilla si to rozdá s Manchesterem United José Mourinha, Barcelona s Chelsea, na kterou má smíšené vzpomínky, a Real Madrid s PSG, podle mnohých největšího favorita letošního ročníku, který stanovil nový rekord v počtu branek vstřelených v základní skupině. I za pomoci Neymara, nejdražšího hráče historie.

Ukončené základní skupiny ukázaly, že v nejlepším světle se kromě PSG jeví anglické týmy. Ty španělské zůstaly poněkud za očekáváním, ať už výsledkově či herně. Atlético se muselo spokojit se sesunem do Evropské ligy, Sevillu zachránila pomoc Liverpoolu, díky níž uhájila druhou příčku, že které postoupil také Real Madrid. Jen Barcelona skončila ve skupině první.

Zatímco v uplynulých čtyřech letech putoval ušatý pohár vždy do Španělska - třikrát do Madridu a jednou do Barcelony - a navíc ve dvou případech bylo finálovým soupeřem Realu Madrid Atlético, letos hrozí, že čtvrtfinále, kde v posledních pěti letech měla La Liga vždy minimálně tři celky, bude bez španělské účasti, což se naposledy stalo v sezóně 2004/2005.

A nebo jsou spekulace o konci španělské éry v Lize mistrů předčasné a zlaté časy budou úspěšným složením náročného osmifinálového testu porkačovat?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace