Zláká Jiménez Varase?

Javi Varas (© vavel.com)

Javi Varas, brankář Sevilly, pořád neví, kde se bude odvíjet jeho nejbližší fotbalová budopucnost. Zpráva o příchodu Diega Lópeze, gólmana Villareralu, na Sánchez Pizjuán, byla pro strážce tyčí andaluzského mužstva pořádně ledová sprcha, byť o něm byl pár dní před tím informován vedením klubu. Varas, jenž začal sezónu jako týmová jednička a připsal si několik skvělých výkonů, ten nejpamátnější asi při plichtě 0:0 na Nou Campu, bude muset popřemýšlet nad svojí budoucností v Seville.

Devětadvacetiletý brankář se nechce nijak unáhlit v okamžiku, kdy bude činit konečné rozhodnutí, takže se jeho rozhodování může dost protáhnout. A Varas chce Nervión opustit jen v případě, že ho nějaká nabídka dostatečně upoutá, aby stálo za to, opustit město, svůj domov, na nějž je hodně vázán. V opačném případě zůstane v Seville, byť s vědomím, že oproti exbrankářovi Villarrealu bude ve značné nevýhodě na startovní čáře před nadcházející sezónou. 

A tady vstupuje do hry postava Manola Jiméneze, trenéra Realu Zaragoza, jenž mu nabídl příležitost debutovat v prvním týmu Sevilly jak v domácí lize, tak i v Lize mistrů. Bývalý kouč Sevilly nedávno prodloužil v Zaragoze smlouvu a velice rád by měl ve svém kádru právě Javiho v případě, že by jednička minulé sezóny, Roberto, letos v létě La Romaredu opustila, což se jeví hodně pravděpodobně.

Žádná formální nabídka ze strany aragonského klubu se doposud neobjevila, nicméně samotný zájem Manola Jiméneze je poměrně silný argument. „Jestliže se Manolo Jiménez o Javiho zajímá, je zřejmé, že pro Javiho by to bylo velké plus v okamžiku rozhodování, neboť se velmi dobře znají“, povídá brankářův agent Álvaro Torres. „Nicméně dáme si načas abychom zvážili, jestli je lepší pokračovat, nebo odejít“, dodává. Varas v říjnu prodloužil smlouvu do roku 2015 a tak by se nejpravděpodobnější jevilo hostování, na němž by se finančně pravděpodobně podílely oba kluby.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace