Zlatou kopačku získal na Euru Torres

Fernando Torres (© as.com)

Fernando Torres se sice v průběhu letošní sezóny po většinu času trápil, její konec měl ale útočník Chelsea jako ze snu.

Nejprve s londýnským klubem pozvedl pohár pro vítěze Ligy mistrů, aby včera triumfoval na Euru se španělským národním týmem. A to jako nejlepší střelec turnaje, který hostila Ukrajina a Polsko.

K individuálnímu ocenění stačily Torresovi tři přesné zásahy, což je nejméně od roku 1992. Méně branek si nejlepší kanonýr Eura připsal pouze v letech 1960, 1964 a 1968. Tehdy byl však jiný herní systém s menším počtem účastníků.

Tři góly na letošním turnaji vastřelili také Balotelli, Cristiano Ronaldo, Mario Gómez, Dzagoev a Mandžukić. O vítězi tak musela rozhodnout pomocná kritéria, a sice počet asistencí a minuty na hřišti. Torres a Mario Gómez měli na kontě jednu přihrávku, rodák z Fuenlabrady však odehrál pouze 189 minut, zatímco Němec 282. Zlatá kopačka proto připadla Fernandu Torresovi.

"Mám radost, ale v porovnání s vítězstvím týmu je to druhořadé. Stále máme mladý tým, můžeme dosáhnout na další úspěchy," prohlásil spokojený Torres, jenž se zároveň stal prvním fotbalistou, jenž skóroval ve dvou finálových zápasech Eura.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace