Zlatý Boeing či dům Flintstoneů. Kdo je princ z Malajsie, který chce koupit Valencii?

Princ z Malajsie (© marca.es)

Tunku Ismail Idris Abdul Majid Abu Bakar Iskandar ibni Sultan Ibrahim Ismail, princ z Johoru, jednoho ze států Malajsie, otevřeně naznačuje, že by se mohl stát novým vlastníkem Valencie.

To by znamenalo, že na pozici hlavní postavy Netopýrů vystřídá ostře kritizovaného singapurského podnikatele Petera Lima. Oba muže pojí kamarádské pouto, princ byl několikrát přítomen na Mestalle právě po boku Lima.

A přestože prezident Valencie Anil Murthy znovu ujistil, že klub není na prodej, Ibrahim Ismail se na sociálních sítích zájmem o vstup do jednoho z tradičních celků La Ligy netají: "Nejsem ve fotbale nováčkem. Pozvedl jsem Johor FC (klub, který vlastní a ve kterém působil například Pablo Aimar), během osmi let jsme získali šestnáct trofejí. Chci rozšířit své impérium, roztáhnout křídla a získat nové výzvy. Nechci měnit historii ani znak Valencie, jsem princ, ne podnikatel, peníze nejsou mojí motivací, tou je sláva a úspěch. Není tajemstvím, že miluji fotbal."

Šestatřicetiletý princ se angažuje ve fotbalovém svazu Malajsie, vlastní již zmíněný klub Johor FC a proslavil se i zlatým letadlem Boeing v hodnotě 90 milionů eur, po otci zdědí dům, který je kopií obydlí rodiny Flintstoneů ze stejnojmenného animovaného seriálu, byť samozřejmě patřične luxusně vybaveného. Ibrahim Ismail nařídil v Malajsii postavení stadionu pro 40 tisíc fanoušků, a to s rozpočtem 200 milionů eur. 

Princ je nejstarším z pěti dětí, jmění rodiny se odhaduje na 750 milionů eur. Kromě fotbalu se jako voják zajímá o zbraně, luxusní vozy či koňské pólo.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace